Головна Новини Політика України 2024 Заява Блінкена щодо ударів по РФ обурила навіть вірних прибічників США в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Заява Блінкена щодо ударів по РФ обурила навіть вірних прибічників США в Україні

Нардеп Ірина Геращенко розкритикувала заяву держсекретаря Ентоні Блінкена, в якій він засудив удари України по російським НПЗ. За її словами, вона свідчить, що Україна не може надіятися на жодні двосторонні гарантії безпеки

3 квітня 2024, 13:26 comments3532
Поділіться публікацією:

Остання заява держсекретаря Ентоні Блінкена відверто розчаровує, відзначила Ірина Геращенко. Мова йде про те, що США одразу не підтримували удари України по ворожим територіям.

Заява Блінкена щодо ударів по РФ обурила навіть вірних прибічників США в Україні

Ентоні Блінкен

"Можливо, це були звичайні дипломатичні фрази , в тому числі аби не дратувати республіканців і інших скептиків, очевидно, що американські політики зараз дуже обережні в контексті власних виборів, але ці слова різанули",
— написала у Фейсбуці нардеп.

За її словами, вона не розуміє, як перемогти у війні, не дошкуляючи ворогу. За логікою американців, потрібно наносити удари виключно по українським окупованим територіям, де й так все рознесено вщент.

Як відзначила нардеп, на її думку, всі ворожі військові бази, нафтопереробні заводи, які виробляють пальне для машин вбивства, аеродроми, скупчення їх військ, снарядів і техніки, флот, авіація, їх військово-політичне керівництво, все, що вбиває українців — є законною військовою ціллю. Інакше ця страшна війна триватиме вічно й забере мільйони українських життів

"Ми дякуємо США за поради і допомогу, але зараз для нас дуже важливо отримати зброю, аби нищити ворога. Сподіваємося на розблокування Конгресом США обіцяної військової допомоги. Вашингтон, як один з підписантів Будапештського меморандуму, є одним з гарантів безпеки України. Україна ні на кого не нападала. Й аби захистити себе від 10- річного терору РФ ми точно маємо право захищатися і оборонятися так, як вважаємо за потрібне і ефективне"
, — підкреслила Геращенко.

Окрім того, за її словами, заяви держсекретаря США ще раз підтверджують, що єдиним реальним гарантом нашої безпеки є ЗСУ і членство України в НАТО, і жодні двосторонні безпекові угоди цього не забезпечать.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за словами Блінкена, США не підтримують нанесення ударів по території Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 квітня 2024, 13:00

Таке ось воно відношення навіть юдейських друзів - власників війни! Весь світ для корумпованих нацистів як не вороги так - ненадійні друзі.


Новини