Головна Новини Політика України 2024 Залужний ще не у Лондоні. Коли він може відбути до Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний ще не у Лондоні. Коли він може відбути до Великобританії

Колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ще не відбув до Великобританії, повідомляє Телеграф. За його інформацією, він активно готується до роботи на дипломатичній службі та підтягує знання англійської

5 квітня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Ще на початку березня в Офісі президента повідомили, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний таки поїде послом до Британії, проте треба дочекатися на агреман від Лондону. З того часу пройшов місяць, а Залужний все ще в Києві.

Залужний ще не у Лондоні. Коли він може відбути до Великобританії

Валерій Залужний

За інформацією джерел, які близькі до колишнього головкома, він активно веде підготовку до своєї дипломатичної роботи  та удосконалює знання англійської.

При цьому, як відзначив колишній посол України в Британії Вадим Пристайко, із призначенням Залужного на посаду посла з самого початку було все зроблено неправильно. Очевидно, мова йде про те, що у МЗС заявили про призначення колишнього Головнокомандувача ЗСУ послом, не погодивши такі дії з Британією та не отримавши агреман.

Разом з тим, як відзначив голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, не варто панікувати щодо того, що агреман ще не отриманий. За його словами, в цьому питанні немає штучного затягування, адже британська система є досить консервативною і формалізованою.

Як підкреслив нардеп, британці надзвичайно суворо дотримуються усіх принципів і форм старої дипломатії. Тому, додав Мережко, офіційне призначення Залужного може зайняти певний час. Більше того, за його словами, тільки отримання агреману від Лондона може зайняти місяці, і це без владнання інших питань, які пов’язані із процесом призначення посла.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після звільнення Валерія Залужного із посади Головнокомандувача ЗСУ президент Володимир Зеленський призначив його послом у Британію. При цьому таке оголошення було зроблене ще до того, як він отримав офіційне схвалення Лондону.

При цьому експерти вважають, що Зеленський вирішив вислати Залужного, щоб він не став йому конкурентом на виборах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини