Головна Новини Політика України 2024 Закриття марафону не профінансує ЗСУ. У ВР сказали, де візьмуть гроші на виплати військовим
commentss НОВИНИ Всі новини

Закриття марафону не профінансує ЗСУ. У ВР сказали, де візьмуть гроші на виплати військовим

Голова комітету ВР з питання фінансів Данило Гетманцев заявив, що гроші для підвищення виплат військовим будуть знайдені. За його словами, в першу чергу за рахунок податків

16 квітня 2024, 14:50
Поділіться публікацією:

Після того як уряд ухвалив рішення про виплату додаткових 70 тисяч гривень військовим на нулі нардеп Мар’яна Безугла у Фейсбуці заявила, що державі не подужати такі гроші.

Закриття марафону не профінансує ЗСУ. У ВР сказали, де візьмуть гроші на виплати військовим

Данило Гетманцев

"Дірка в бюджеті росте. Цінності не в грошах, а в нормальному ставленні до людини у війську, справедливій мобілізації і національній ідеї",
— заявила нардеп.

При цьому вона висловила сподівання, що держава не увімкне друкарський станок для того, щоб покрити всі видатки, пов’язані із армією.

Разом з тим Данило Гетманцев заявив, що у держави абсолютно вистачить коштів для того, щоб дати військовим, які воюють на нулі, додаткові кошти чи здійснити виплати у зв’язку із загибеллю військового. За його словами, гроші будуть знайдені за рахунок податків.

"За рахунок податків, які ми всі разом із готовністю і розумінням будемо сплачувати в обсязі, необхідному нашим військовим. Стільки, скільки буде потрібно. Звісно перевіряючи кожну копійку, яке йде на утримання війська, і доганяючи мародерів, які наживаються на війні",
- відзначив у Телеграмі нардеп.

Окрім того, за його словами, гроші будуть знайдені і за рахунок внутрішнього боргу, тим більше тут є куди рухатись в плані залучення ресурсу, насамперед, банків.

"Усі масштабні війни за великим рахунком фінансувались коштом податків та державного боргу",
- підкреслив народний депутат.

При цьому він назвав "мамкіними геніями" тих, хто пропонує перерозподілити кошти, наприклад, забрати їх у телемарафону та віддати ЗСУ.

У цьому контексті Гетманцев розповів, що минулого року поточне утримання війська за загальним фондом державного бюджету коштувало 5 млрд. грн. на день.

"Ви можете самі порахувати, скільки днів війни ми можемо профінансувати, намагаючись зекономити декілька мільярдів гривень на ефемерних державних видатках. Так, звісно, і це гроші, але це відверта дичина, коли вказують на ці кошти як на рішення",
— підкреслив нардеп.

При цьому він відзначив, що точно не потрібно здійснювати фінансування армії за рахунок емісії, бо вона провокує інфляцію та девальвацію.

"Емісія – це точно остання опція, яка буде "на столі",
- підсумував нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, хто із військових отримає додаткових 70 тис гривень.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

16 квітня 2024, 15:23

Ну какой еще ответ можно ожидать от этих ушлепков? Та ясен пень, зелемарафон закрывать никак нельзя, на что ж они бабло списывать будут? и дупутатов брать в армию тоже никак нельзя, кто ж тогда воровать будет, если не они? и вовочка у нас тоже вечно легитимный, как ленин в мавзолее. Тот, кстати, тоже вовой был.


Новини