Головна Новини Політика України 2024 Законопроєкт про мобілізацію перетворили на «захист бідних ухилянів» від «свавілля» ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про мобілізацію перетворили на «захист бідних ухилянів» від «свавілля» ЗСУ

Народні депутати надто захопилися відстоюванням прав «ухилянтів» і перетворили законопроєкт про мобілізацію у такий, що просто немає сенсу. Про це, за словами нардепа Мар’яни Безуглої заявив представник Генштабу

26 березня 2024, 20:14 comments4510
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки остаточно застряг в правках про мобілізацію.

Законопроєкт про мобілізацію перетворили на «захист бідних ухилянів» від «свавілля» ЗСУ

Мобілізація в Україні

"Нардепи Комітету та гостьові нардепи так захопилися популізмом, що прямо посеред засідання представник ГШ ЗСУ не витримав і сказав, що цей законопроєкт стає "захистимо бідних ухилянтів від свавілля ЗСУ"
, — повідомила у Фейсбуці нардеп Мар’яна Безугла.

За її словами, у Генштабі вважають, що в такому варіанті його вже немає сенсу виносити на голосування.

"Мобілізацію не посилить, мотивації не додасть, а корупцію збільшить. Добалакались колеги"
, — відзначила нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати ось уже кілька місяців поспіль працюють над законопроєктом про мобілізацію. Зараз вони перебувають у процесі розгляду правок, яких після першого читання було внесено понад 4000.

В першу чергу народні депутати, дійсно, почали працювати над захистом прав чоловіків, які ухиляються від мобілізації. Зокрема, вони виступили проти того, щоб ухилянтам закривати доступ до банківських рахунків, блокувати карти та обмежувати їх у інших правах. Депутати вважають, що такі норми порушують конституційні права громадян України. При цьому ряд чиновників заявляли про те, що ухилянтам таки потрібно обмежувати права, додаючи, що вони не мають права вести нормальне життя.

При цьому були думки, що накладання штрафі аж ніяк не буде сприяти тому, що чоловіки, які ухиляються від мобілізації, почнуть приходити у ТЦК. Експерти та і самі військові, які знаходяться на фронті без можливості ротації, вважають, що покарання повинні бути більш дієвими і суворими.

При цьому в "Азові" заявили, що потрібно дозволити бойовим підрозділам шукати ухилянтів і відправляти їх на фронт.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини