Головна Новини Політика України 2024 Якщо допомога не надійде. В Мінфіні розповіли, що робитимуть без американських грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо допомога не надійде. В Мінфіні розповіли, що робитимуть без американських грошей

Україна сподівається, що американці ухвалять рішення про виділення допомоги Україні, заявив в ефірі телемарафону міністр фінансів Сергій Марченко. При цьому він підкреслив, що все ж Мінфін має план дій, якщо грошей від США не буде

15 березня 2024, 15:54
Поділіться публікацією:

Міністр фінансів заявив, що Україна все ж сподівається, що у США знайдуть рішення, щоб розблокувати питання надання країні фінансової допомоги. За його словами, є всі підстави вважати, що пряма бюджетна підтримка буде збережена. При цьому Марченко додав, що Київ на постійні основі отримує запевнення з боку уряду Сполучених Штатів у тому, що необхідні кошти все ж надійдуть. Саме тому, додав міністр, цей варіант є базовим.

Якщо допомога не надійде. В Мінфіні розповіли, що робитимуть без американських грошей

Сергій Марченко

Втім, підкреслив міністр фінансів, в Україні все ж мають так званий "план Б" на випадок, якщо американських грошей все ж не буде.

Згідно цього плану, каже Марченко, Київ звернеться за допомогою до лідерів країн "Великої сімки" та інших держав Європи з проханням розширити пакети фінансової допомоги, які вже надаються Україні. Тобто, інші країни разом повинні "замістити" американську допомогу.

"Варіанти різні є, але зараз я вважаю, що є достатньо підстав очікувати на позитивні рішення в Конгресі",
— відзначив Марченко.

При цьому, підкреслив Марченко, уже в березні Україна отримає перший транш від Європейського Союзу у розмірі 4,5 млрд євро. Наступний транш Київ очікує у квітні. Він становитиме 1,5 млрд євро.  Як підкреслив очільник Мінфіну, ці кошти спрямують на покриття дефіциту бюджету.

Окрім того, він розповів, що спостерігається певний прогрес у питанні використання заморожених російських активів на користь України. За його словами, рішення лежить не тільки в політичній, а і в юридичній площині. Як додав Марченко, є надія на те, що вже найближчим часом воно буде знайдено. Також міністр додав, що заморожені російські активи будуть використовуватися для відбудови України.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що конфіскація заморожених активів РФ не зможе замінити допомогу від США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

15 березня 2024, 17:05

Ну, Кулеба ж грозился лопатами защищаться, вот пусть вся эта компания во главе с нелохом берет лопаты и покажет пример как надо.


Новини