Головна Новини Політика України 2024 Як Україні вийти з парламентської кризи: рецепт експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україні вийти з парламентської кризи: рецепт експерта

У Верховній Раді де-факто вже не існує монобільшість

21 березня 2024, 22:17
Поділіться публікацією:

На третьому році війни українська влада зіткнулася із серйозною кадровою кризою та кризою політичного управління, вважає політичний експерт Костянтин Матвієнко.

Як Україні вийти з парламентської кризи: рецепт експерта

Рада не функціонує належним чином. Фото з відкритих джерел

"У Верховній Раді 17 "слуг народу" написали заяви про складання депутатських повноважень, демонструючи таким чином байдужість до своїх обов’язків. Де-факто монобільшість у ВРУ розсипалася. Владі немає на кого спертись в парламенті. Як варіант виходу із кризової ситуації, звучать пропозиції провести вибори під час війни. Однак легітимність парламенту, обраного під час воєнного стану, в очах українського народу буде нульовою. Саме тому розумною альтернативою виборам може стати формування уряду національної єдності та нової парламентської коаліції", — наголосив політолог.

Експерт переконаний, що у діючому парламенті ще можна сформувати коаліцію народної довіри, яка підготує урядову програму, підпише коаліційну угоду та сформулює візію політичного майбутнього України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Україна не буде вести мирні переговори з Росією, оскільки РФ – країна-терорист, а з терористами не розмовляють, їх знищують, заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Секретар РНБО додав, що усі цивілізовані країни світу повинні вслід за Україною визнати РФ країною-терористом. "Які з Росією мирні переговори, якщо ця країна — агресор? Це країна-терорист. З терористами у сучасному світі ніхто не розмовляє. Їх просто беруть і знищують", — заявив Данілов.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Україна не планує відкладати проведення саміту з обговорення формули миру, щоби залучити до участі в ньому більше держав. За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Україна не може зволікати з організацією саміту миру задля залучення більшої кількості країн так званого Глобального півдня, позаяк для Сил оборони кожен день війни – це втрата людських життів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини