Головна Новини Політика України 2024 Як українці ставляться до обмежень для чоловіків призовного віку за кордоном: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці ставляться до обмежень для чоловіків призовного віку за кордоном: опитування

В українців розділилась думка про рішення влади щодо обмежень чоловіків мобілізаційного віку за кордоном у наданні консульских послуг.

29 квітня 2024, 15:55 comments1635
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 23 квітня закордонні дипломатичні відомства України припинили надавати консульські послуги чоловікам віком 18-60 років. Очільник МЗС Дмитро Кулеба пояснив такі обмеження э питанням справедливості. Портал "Коментарі" з посиланням на опитування компанії Active Group повідомляє, як до таких обмежень ставляться українці.

Як українці ставляться до обмежень для чоловіків призовного віку за кордоном: опитування

Ставлення українців до обмежень за кордоном для чоловіків. Фото з відкритих джерел

40,5% українців вважають правильним обмеження надання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном. З них 15,1% вказують, що такі дію повністю правильні.

Натомість 48,5% українців назвали таке рішення неправильним. З них 28,9% зазначили, що воно повністю неправильне.

Також компанія Active Group запитала респондентів, чи вплине таке рішення на обороноздатність країни та підтримку України з боку Заходу. Близько половини опитаних вказали, що обмеження для українських чоловіків за кордоном ніяк не вплине на ці два фактори.

13,6% опитаних вважає, що обмеження покращить обороноздатність країни, а 18,2% протилежної думки. Щодо підтримки України з боку Заходу, то покращення вбачають 11,1%, а погіршення – 31,4%.

Як українці ставляться до обмежень для чоловіків призовного віку за кордоном: опитування - фото 2

Як вплине обмеження для українських чоловіків за кордоном. Опитування Active Group

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни ЄС озвучили рішення щодо українських чоловіків з недійсними закордонними паспортами.

Також "Коментарі" писали, що у Польщі зробили нову заяву про обмеження українських чоловіків, які перебувають за кордоном та не можуть отримати деякі консульські послуги. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив, що спочатку Україна планувала інші обмеження для чоловіків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини