Головна Новини Політика України 2024 Як Україна буде повертати українців з-за кордону: Шмигаль назвав перші кроки
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна буде повертати українців з-за кордону: Шмигаль назвав перші кроки

Шмигаль пояснив, чому створили Міністерство повернення українців.

10 вересня 2024, 14:43 comments2171
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив ідею створення Міністерства повернення українців. За його словами, на основі міністерства буде створено стратегію заохочення людей повертатися в Україну.

Як Україна буде повертати українців з-за кордону: Шмигаль назвав перші кроки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото з відкритих джерел

Денис Шмигаль під час конференції прокоментував створення Міністерства повернення українців. За його словами, нове міністерство буде зосереджено на питаннях українців, які перебувають за кордоном.

"Ідея створення цього Міністерства полягає в тому, що ми приділяємо окрему увагу 7,5 мільйонів українців, які сьогодні перебувають за межами нашої держави", — сказав Шмигаль.

Прем’єр-міністр пояснює, що процес допомоги та майбутнього повернення українців додому має бути скоординований та організований, тому це буде основним завданням нового міністерства. 

"Власне, в цьому ідея створення Міністерства, яке допоможе скоординувати мільйони українців за кордоном, повернути мільйони українців додому та реалізувати цю стратегію", — розповів Шмигаль.

За його словами, наразі в уряді працюють над тим, щоб "в реальності імплементувати" ідеї координації мільйонів українців, зокрема і біженців, які залишили країну через російську агресію.

"Ми розуміємо, де найбільше українців в європейських країнах, і розуміємо, як організувати це по світу", — додав прем’єр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи повертатимуть чоловіків призовного віку з-за кордону в Україну примусово.

Також "Коментарі" писали, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про підготовку України до нового опалювального сезону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини