Головна Новини Політика України 2024 Як у Верховній Раді відреагували на політичну цензуру та введення темників
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у Верховній Раді відреагували на політичну цензуру та введення темників

Від комітету свободи слова ВР вимагають негайної реакції на ситуацію довкола «Укрінформу». При цьому голова комітету Ярослав Юрчишин пообіцяв з цього приводу звернутися в Офіс генерального прокурора

29 травня 2024, 18:01
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді жваво обговорюють ситуацію із введенням темників в державному агентстві "Укрінформ", особливо депутати, які стали для редакції "небажаними".

Як у Верховній Раді відреагували на політичну цензуру та введення темників

Ярослав Юрчишин

Зокрема, як відзначала народний депутат Вікторія Сюмар, колись темники принесли в Адміністрацію Кучми-Медведчука російські політтехнологи.

"Зараз український інформпростір як ніколи схожий на російський, попри війну з Росією. І якою буде Україна після війни значною мірою залежить від того, чи збережеться тут свобода слова. І відповідальність",
- відзначила нардеп.

На її думку, пропагандистам, які самовіддано кують в Україні "суспільство пропаганди", буде відведено окреме місце в пеклі.

Разом з тим нардеп Ірина Геращенко поцікавилася, чому немає відповідної реакції комітету свободи слова Верховної Ради, який очолює Ярослав Юрчишин.

"Бачила допис про звернення до Нацради, але це не їх компетенція. Це кримінальний злочин — тиск на журналістів. Це повернення країни в часи Януковича/Медведчука, ті самі темники і чорні списки, тиск на журналістів з боку ОП і цензура. Тому комітет має звертатися до ГПУ щодо проведення неупередженого розслідування", -
відзначила нардеп.

Згодом Юрчишин повідомив, що за фактами щодо ситуації в "Укрінформі" він планує звернутися до Нацради та Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Олексій Мацука, якого поставив керувати "Укрінформом" Офіс президента, ввів серед журналістів поняття темників. Зокрема, він розповсюджував списки із рекомендованими темами. Також пояснював як висвітлювати ключові теми для держави. Окрім того, журналістам вислали списки із експертами, з якими варто комунікувати, а також сказали, до кого звертатися за коментарями не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини