Головна Новини Політика України 2024 ВР хоче позбавити інвалідів права на працю: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

ВР хоче позбавити інвалідів права на працю: про що мова

Соціальний комітет рекомендує прийняти законопроект, який позбавляє інвалідів права на працю

1 липня 2024, 12:25 comments4107
Поділіться публікацією:

Соціальний комітет на чолі з нардепом Тетяною Третьяковою хоче позбавити інвалідів права на працю і на гідне життя, заявив експерт із соціальної політики Андрій Павловський. При цьому, за його словами, все це робиться під пристойним приводом європеїзації українського законодавства, і це у воюючій країні, де кількість людей з інвалідністю зростає з кожним днем.

ВР хоче позбавити інвалідів права на працю: про що мова

Позбавлення інвалідів права на роботу

Павловський каже, що як тільки законопроект 5344-д, який порушує багато норм чинного законодавства щодо підтримки людей з інвалідністю та Конвенцію ООН, був поданий до парламенту, особисто Третьякова обіцяла депутатам, що всі скандальні, протиправні та деструктивні положення законопроекту будуть вилучені з його тексту.

"Але безсовісно обдурила не лише своїх колег-депутатів, а й тих, кого цей закон безпосередньо стосується. Комітет не прийняв жодної з правок, поданих громадськими організаціями та об'єднаннями людей з інвалідністю, їхню думку просто проігнорували", — відзначив експерт.

За його словами, законопроект, який комітет рекомендував прийняти у другому читанні, скасовує з дати набуття чинності фінансову підтримку для сотень діючих підприємств громадських об'єднань осіб з інвалідністю, які сьогодні забезпечують роботою тисячі людей з інвалідністю, у тому числі тих підприємств, які постачають свою продукцію до Збройних Сил України.

Павловський відзначає, що він скасовує (орієнтовно з 01.01.2025) податкові пільги для сотень підприємств громадських об'єднань осіб з інвалідністю, які сьогодні забезпечують роботою тисяч людей з інвалідністю. Скасує норми друку літератури шрифтом Брайля для незрячих громадян України та механізму фінансування виробництва такої літератури.

"Нонсенс, але законопроектом щодо забезпечення прав осіб з інвалідністю на працю виключаються з українського законодавства норми щодо трудової та інших видів реабілітації та їх фінансування. А ще він узаконює звільнення працівників, з якими стався нещасний випадок/професійне захворювання на виробництві", — підкреслив Павловський.

За його словами, "Національна Асамблея людей з інвалідністю України" уже звернулася до народних депутатів, закликаючи почути інвалідів та не допустити ухвалення скандального закону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Третьякова неодноразово потрапляла у скандали, говорили, що вона недостойна бути нардепом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини