Головна Новини Політика України 2024 ВР для галочки: нардеп розніс дії Кабміну, який своїми постановами нівелює закони
commentss НОВИНИ Всі новини

ВР для галочки: нардеп розніс дії Кабміну, який своїми постановами нівелює закони

Нардеп Ігор Фріс розкритикував уряд, який своїми постановами зводить нанівець роботу Верховної Ради

26 червня 2024, 17:27 comments1114
Поділіться публікацією:

Народний депутат Ігор Фріс заявив, що не розуміє, навіщо в Україні працюють Верховна Рада та народні депутати.

ВР для галочки: нардеп розніс дії Кабміну, який своїми постановами нівелює закони

Аспіранти

"Відверто кажучи, починаю думати, що депутати Верховної Ради взагалі зайва історія. Так для галочки — прийняти закон про мобілізацію, а потім Кабмін все перепише на власний розсуд", — говорить народний обранець.

В цьому контексті він згадав дії уряду щодо відтермінування від мобілізації для аспірантів.

"Ми приймаємо, що аспіранти мають відстрочку, Кабмін визначає аспірантами тих, хто на держзамовленні, а не на контракті. Та всі на контракті! Це якісь сюр", — відзначив нардеп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в міністерстві освіти змінили правила вступу на навчання до аспірантури у 2024 році. У відомстві стверджують, що зміни були запроваджені через надмірний ажіотаж бажаючих вступити до аспірантури серед чоловіків мобілізаційного віку.

У міністерстві підкреслили, зміни прийняли, щоб навчання в аспірантурі не перетворилося на корупційний інструмент уникнення мобілізації. Серед прийнятих нововведень, зокрема, те, що вступити на денну форму навчання в аспірантурі у 2024 році можливо лише за державним замовленням. Вступ на денну форму навчання за контрактом цього року скасували, вступити за контрактом можна на заочну чи вечірню форми навчання, які не передбачають відстрочення від мобілізації, кількість бюджетних місць цього року збільшили з 3200 до 7000, переводитися з інших форм навчання на денну форму впродовж 2024 року заборонено.

Окрім того, згідно з новими правилами, поновити навчання на денній формі можуть лише не військовозобов'язані особи, а також інші категорії, яким законно дозволено переривати навчання (вагітність, військова служба, медики тощо).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини