Головна Новини Політика України 2024 Вони жодного разу не голосували у Верховній Раді в 2024 році: названо 10 депутатів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вони жодного разу не голосували у Верховній Раді в 2024 році: названо 10 депутатів

Комітет виборців України склав список народних депутатів, які за понад 1000 голосувань жодного разу не проголосували у Верховній Раді.

4 липня 2024, 14:40 comments1090
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комітет виборців України (КВУ) повідомив, що 10 народних депутатів жодного разу не голосували у Верховній Раді у 2024 році. Натомість деякі інші депутати мають близькі до максимальних значень участь в голосуванні у ВР.

Вони жодного разу не голосували у Верховній Раді в 2024 році: названо 10 депутатів

10 депутатів, які не голосували у ВР у 2024. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє КВУ у період з 1 січня по 22 червня відбулось 1136 голосувань, однак 10 депутатів не брали участі у жодному з них. У список потрапили також ті нардепи, які знаходяться під вартою або у розшуку.

10 депутатів, які не голосують у ВР за даними КВУ: О. Дубінський (знаходиться в СІЗО), Н. Шуфрич (перебуває під вартою), О. Пономарьов (підозрюється в держзраді), Я. Дубневич (перебуває в міжнародному розшуку), С. Івахів, А. Лабунська, А. Ляшенко, І. Палиця, Ф. Христенко, С. Шахов.

“Частина народних депутатів фактично “зникли” зі складу Верховної Ради. При цьому відсутні майже будь-які публічні згадки про причини їх відсутності. Не виключено, що голоси цих та інших депутатів могли бути вирішальними під час розгляду окремих законопроєктів, у тому числі і тих, що стосуються оборони“, — заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Крім того, КВУ підрахували, що у 2024 році в середньому один нардеп брав участь у 57% голосувань, тоді як у 2023 році показник складав 60%, а у 2022 – 71%.

"Відповідно до ч. 4 ст. 33 Закону “Про статус народного депутата України” якщо народний депутат протягом календарного місяця упродовж однієї чергової сесії без поважних причин не бере особистої участі у більш як 30 відсотках голосувань такому народному депутату не відшкодовуються витрати пов’язані з виконанням депутатських повноважень, за відповідний календарний місяць", — наголосили в Комітеті виборців України.

Також КВУ представили список депутатів, які беруть участь у більшості голосувань у Верховній Раді у 2024 році: О. Бакумов — 99%, Г. Мазурашу — 99%, Д. Припитень — 98%, В. Захарченко — 98%, А. Клочко — 97%, Н. Локтіонова — 97% та М. Павлюк — 97%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат розповів, що влада готує велику кількість звільнень у Кабміні.

Також "Коментарі" писали про те, що Зеленський прокоментував критику щодо керівника ОП Андрія Єрмака за його великий вплив в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини