Головна Новини Політика України 2024 Владу звинуватили в тому, що вона встановлює диктатуру та йде шляхом Януковича
commentss НОВИНИ Всі новини

Владу звинуватили в тому, що вона встановлює диктатуру та йде шляхом Януковича

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект про розширення повноважень Національної гвардії. Зокрема, їй хочуть дозволити використовувати собак для розгону мітингів

23 травня 2024, 18:08 comments1797
Поділіться публікацією:

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект, який пропонує дозволити розширити повноваження Національної гвардії. Зокрема, їй пропонують дозволити використовувати службових собак для затримання адмінпорушників та розгону мітингів.

Владу звинуватили в тому, що вона встановлює диктатуру та йде шляхом Януковича

Службова собака

Окрім того, документ дозволяє використовувати службових собак для патрулювання та поверхневої перевірки або огляду осіб, речей, товарів (вантажів), транспортних засобів. Окрім того, якщо законопроект приймуть, то нацгвардійці зможуть використовувати службових собак для переслідування та затримання особи, яка вчинила адміністративне правопорушення або підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення.

Також собак можна буде використовувати для  охорони військових об'єктів, відображення нападу на людину та/або військовослужбовця та навіть для припинення масових заворушень.

На думку політтехнолога Сергія Гайдая від цього законопроекту відгонить "диктаторськими законами" Віктора Януковича, які колись вивели на масові протести українців.

"Вірною дорогою йдете, товариші! Шляхом дикторських законів! Шляхом Януковича!"
- відзначив Гайдай.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Рада підтримала  в цілому законопроект №7147,  яким внесено  зміни до законів "Про Національну поліцію" та "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України". За це рішення проголосувало 310 народних обранців. Закон був розроблений для того,  щоб  врегулювати  питання щодо діяльності поліції насамперед в умовах воєнного стану. Зокрема, закон суттєво розширив перелік підстав щодо зупинки працівниками поліції транспортних засобів та їх перевірок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 травня 2024, 17:20

Легітимний нацизм діє легітимно. У терпіл, під час відключення енергії, починає пелена брехломарафону з очей спадати. Але це вже не допоможе - від юдейців без кривавої каші не позбутись. Так було і є в Палестині. Але в Україні буде інше, як у голодомор юдея Косіора: весною терпіли виповзуть, кору пожують і назад вмирати. Буде мільйони, багато мільйонів, навіть Гитлер заплаче над долею України.


Новини