Головна Новини Політика України 2024 Владу звинуватили у диверсії проти армії та України: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Владу звинуватили у диверсії проти армії та України: про що мова

Військовий Юрій Касьянов звинуватив владу у диверсії проти армії. За його словами, ТЦК масово мобілізують на фронт працівників оборонних підприємств, оскільки в уряді затягують питання із присвоєнням їм необхідного статусу

15 травня 2024, 20:30 comments8591
Поділіться публікацією:

За словами Юрія Касьянова, в Україні попри те, що уряд визнав оборонні підприємства будь-якої форми власності стратегічно важливими, і дозволив бронювати до 100% працівників, зайнятих у виконанні оборонних контрактів, ситуація не покращилася, а погіршилася.

Владу звинуватили у диверсії проти армії та України: про що мова

Юрій Касьянов

Як стверджує військовий, проблема в тому, що бюрократична машина або не може швидко давати необхідні статуси підприємствам і оформляти бронь працівникам, або навмисно затягує вирішення питань.

"Це вже виглядає як саботаж: підприємство виконує оборонний держконтракт, через Мінстратегпром оформляє статус критично важливого виробництва — на це йде місяць-два. У цей час ТЦК забирають із підприємства людей, офіційно оформлених, — адже це простіше простого",
— розповідає Касьянов.

Після цього, за його словами, Мінстратегпром відправляє в Генштаб (зараз за новою постановою — в Міноборони) документи на бронювання працівників — і там вони масово не підписуються взагалі, а в цей час ТЦК забирає всіх офіційно оформлених співробітників, що залишилися, в окопи.

Як результат, говорить Касьянов, оборонне підприємство не виконує контракти, розоряється, армія, що воює, не отримує дронів, засобів РЕБ, бронемашин, оптики, і відправленим в окопи інженерам і програмістам нічим воювати — вони бездарно і безглуздо гинуть.

"Це навіть не саботаж, а диверсія проти армії та України",
— заявив Касьянов.

При цьому він не виключає, що можливо таким способом іде боротьба із конкурентами, адже, нібито підприємства, які близькі до центрів прийняття рішень таких проблем із бронюванням не мають.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Верховна Рада розглядає дві моделі бронювання від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини