Головна Новини Політика України 2024 Влада своїми кадровими рішеннями ввела в ступор донорів України
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада своїми кадровими рішеннями ввела в ступор донорів України

Донори, які виділяють кошти на відновлення України, в цілковитій розгубленості, адже влада звільнила профільного міністра і не спромоглася досі запропонувати кандидатуру наступного, відзначив нардеп Ярослав Железняк

24 травня 2024, 18:15
Поділіться публікацією:

На цьому тижні "вмерла" тема про призначення у Уряді, відзначив народний депутат Ярослав Железняк.

Влада своїми кадровими рішеннями ввела в ступор донорів України

Ярослав Железняк

За його словами, вийшло, що всі ті, хто говорили про необхідність посилення регіональної політики, дивно замовкли — ні міністерство не розділяють, ні міністра, який має "підсилити" не призначають.

"Але найбільш печальна ситуація в зовсім іншому. А саме в питаннях відбудови. Ось як ви думаєте, як мають реагувати донори (які на відбудову дають гроші), коли спочатку відповідальну особо різко звільняють, потім брешуть про причини звільнення, потім обіцяють через два тижня виправити ситуацію…. І нового міністра не буде вже місяць",
- відзначив Железняк.

Як підкреслив нардеп, поки в Офісі президента все ще думають, що їм робити із міністерством інфраструктури, кого туди призначати.

Втім, додав Железняк, така ситуація із невизначеністю точно не стимулює донорів фінансувати проекти в Україні, навіть ті, що вже є.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 9 травня Верховна Рада 272 голосами звільнила Олександра Кубракова з посади віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Як відзначив тоді нардеп Ярослав Железняк, незрозуміло, кого призначать на його місце.

При цьому керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін стверджував, що ті, хто "знесли" Кубракова, вдарили саме по довірі західних еліт до української влади. За його словами, просто, хтось хоче сісти на мільйонні потоки, які будуть йти на відновлення України.

Про це також раніше говорив і журналіст Юрій Бутусов. Який також стверджував, що, буцімто, голова ОП Андрій Єрмак хотів "знищити альтернативний канал комунікації" із президентом Зеленським.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

24 травня 2024, 17:54

та пох, шо там те доноры. Тут люди в ахуе – ждали репарации, а получили электрику по 5 грн/КВт*ч. Страшно подумать, шо будет, когда контрибуции попрут:)


Новини