Головна Новини Політика України 2024 Військовий: страшно, коли красиві дівчата звільняють головкома чи міністра оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий: страшно, коли красиві дівчата звільняють головкома чи міністра оборони

Безугла «звільнила» одного головкома і націлилась на іншого, а Берлінська взялася за міністра оборони

сьогодні, 16:02
Поділіться публікацією:

Військовий Юрій Касьянов згоден із тезами керівниці Центру підтримки аеророзвідки Марії Берлінської щодо відставки міністра оборони Рустема Умєрова.

Військовий: страшно, коли красиві дівчата звільняють головкома чи міністра оборони

Юрій Касьянов

"У міністерстві, як і скрізь у нас, традиційний бардак, крадуть багато, роблять мало, державна машина управління працює неефективно, керівні кадри, як і рішення, які вони ухвалюють, залишають бажати кращого. Про це всі знають", — відзначив військовий.

Втім, за його словами, він не може сказати, чи є Умєров хорошим міністром, бо в його кабінеті не сидить і не бачить його роботи.

"Але ось що насторожує. Одна красива дівчина на ім'я Мар'яна Безугла (МБ) знімає начальника Генерального штабу і напружено готує відставку наступного. Інша красива дівчина Марія Берлінська (МБ) не покладаючи рук працює над відставкою міністра оборони. Ці дві МБ, як мені здається, дуже різні, перебувають у різних таборах, реалізують себе на різних теренах, живуть на різних вулицях, але обидві уособлюють собою, як говорили колись комуністи, "розум, честь і совість нашої епохи". Це сильно напружує", — говорить Касьянов.

При цьому він додав, що обговорювати відставки мають люди із професійного середовища.

"Де професійні військові адміністратори, теоретики, талановиті полководці?.. Чому вони мовчать?.. Де експерти РНБО, академіки Національного університету оборони України, професійні (не медійні) військові експерти? Де наші військова, економічна, політична експертизи?" — запитує військовий.

За його словами, якщо припустити, що цього всього в країні немає, а є тільки "красиві дівчата", то це – жахливо.

"Якщо сотні генералів Міноборони може замінити одна МБ, а іншу сотню генералів Генштабу інша МБ — то хіба це не катастрофа всього нашого військового будівництва і всієї нашої військової системи управління?" — запитує Касьянов.

При цьому він підкреслив, що кадрові та інші важливіші рішення у військовій сфері під час війни ухвалюються виключно президентом. Виходить так, що Безугла і Берлінська критикують і оскаржують кадрові рішення верховного головнокомандувача, додав військовий.

"Можливо, у нас нікудишній міністр оборони, можливо, невідповідний головком. Але ці особи, як і інші керівники силових структур — люди президента. Президент їх призначив, президент дав їм роботу, і президент має оцінювати результати їхньої роботи", — говорить Касьянов.

За його словами, нікому не дозволено в роки війни вести медійну кампанію з дискредитації рішень верховного головнокомандувача, і тим більше підміняти його собою.

"А якщо комусь і дозволено, то це означає, що в країні є ще хтось інший, більш могутній, який веде свою гру, і в цій грі найкращий міністр, найталановитіший воєначальник, і найкрасивіша МБ — тільки пішаки", — додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Берлінська заявила про те, що Умєров повинен піти у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини