Головна Новини Політика України 2024 Військовий пояснив, чому Зеленський має відмовитися від намірів переобратися заради перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий пояснив, чому Зеленський має відмовитися від намірів переобратися заради перемоги

Заради перемоги Україні у війні Володимир Зеленський повинен прийняти складне рішення, вважає військовий Юрій Касьянов

3 липня 2024, 12:36 comments6197
Поділіться публікацією:

Щоб Україна змогла перемогти у війні з Росією, вона повинна вести наступ на трьох напрямках, вважає військовий Юрій Касьянов.

Військовий пояснив, чому Зеленський має відмовитися від намірів переобратися заради перемоги

Володимир Зеленський

По-перше, вважає він, необхідно проводити проактивну міжнародну політику та створювати справжню антипутінську коаліцію.

"Тут є величезний потенціал; є чимало українських дипломатів, які зараз не при ділі. Сфера міжнародної політики має знову повернутися до міністерства закордонних справ, а не бути лише результатом роботи офісу президента", — вважає військовий.

По-друге, відзначає Касьянов, необхідно проводити професійну та збалансовану військову політику. За його словами, питаннями реформування армії, зняттям і призначенням командувачів і головнокомандувачів мають займатися професіонали на чолі з Верховним, а не одна депутатка Верховної Ради.

По-третє, Україні потрібна ефективна економічна політика, насамперед у сфері оборонного виробництва. На жаль, каже військовий, у нас досі немає навіть Міністерства озброєнь, немає головного державного органу з дронів, немає державної політики у сфері дронів, немає відповідального в країні за дрони. Оборонна економіка, як і економіка загалом, працює незадовільно, потерпаючи від волюнтаризму високих державних керівників і витримуючи болючі удари бездумної непрогнозованої руйнівної мобілізації, додав Касьянов.

"Щоб виграти війну, Зеленський має відмовитися від будь-яких намірів переобратися на другий термін (колись після війни) й усвідомити, що його роль як єдиної консолідуючої основи влади геть в іншому — в порятунку української нації та переможному завершенні війни. Це звучить трохи пишномовно й неправдоподібно, але продовження поточної політики роз’єднаності, кумівства та кулуарності цілком може призвести до нашої поразки, навіть якщо поважні партнери усіляко намагатимуться вберегти нас від повної катастрофи", — заявив Касьянов.

За його словами, за нинішньої ситуації в нашої української державності є лише два шляхи підвищення ефективності управління, такої необхідної для перемоги у війні. Перший — остаточна узурпація влади та створення повноцінної диктатури, що працює на страху. Другий — повернення до конституційних норм розподілу та відповідальності влади, створення повноцінного уряду національної єдності, що працює на довірі, відновлення всіх органів влади через прихід професіоналів, додав військовий.

"Зробити такий вибір, провести таке рішення — чи перше, чи друге — під силу тільки президенту, Верховному головнокомандувачу. Будь-який інший варіант збереження "держави довірених осіб" неминуче призведе до поразки, на яку ми не заслуговуємо. Й той, хто погодиться на ганебний, катастрофічний для України "мир" із забуттям загиблих, втратою територій, відмовою від національної армії та західного вектора розвитку, підпише собі політичний смертний вирок, буде проклятий нащадками й історією", — заявив Касьянов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому Захід не дозволить Україні перемогти у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини