Головна Новини Політика України 2024 Відмова від зброї: як особисті інтереси Порошенка вплинули на оборону України
commentss НОВИНИ Всі новини

Відмова від зброї: як особисті інтереси Порошенка вплинули на оборону України

Між Путіним та Порошенком могла бути домовленість: слабка Україна в обмін на російський бізнес Петра

10 вересня 2024, 18:02
Поділіться публікацією:

Колишній Президент України Петро Порошенко, голова "Європейської солідарності", за час свого правління нібито уникав постачання необхідної західної зброї в Україну через особисті стосунки з російським лідером Володимиром Путіним. Про це пишуть журналісти Українських Новин, які опублікували відео із заявою самого Порошенка.

Відмова від зброї: як особисті інтереси Порошенка вплинули на оборону України

Які домовленості існували між Путіним та Порошенко

Журналісти вказують на те, що ще кілька років тому Порошенко відкрито говорив російською мовою про непотрібність сучасної летальної західної зброї для України.

“Фактично всю свою президентську каденцію Порошенко співпрацював та загравав із Путіним. Перманентний "жмурукуобнімальний" процес був вкрай необхідний Петру, щоб не упускати можливості заробляти в Росії, доїти разом із Медведчуком державну трубу etc. Водночас Путін прагнув не допустити озброєння української армії", — йдеться у матеріалі.

Це призвело до катастрофічних наслідків для національної безпеки: склади боєприпасів горіли по всій країні, відбувалося масове пограбування оборонних підприємств, а добровольчі батальйони зазнавали великих втрат на Донбасі. Журналісти стверджують, що саме через таку політику Порошенка Україна була позбавлена сучасного озброєння, такого як "хаймарси" та "леопарди".

"Дехто може сказати, що Захід не хотів їх давати. Але навіщо світу давати те, від чого держава публічно відмовляється вустами свого президента? Тобто Порошенко не допустив західне озброєння в Україну, оскільки це було невигідно Путіну. Ймовірно, була домовленість: слабка Україна в обмін на російський бізнес Петра", — йдеться у повідомленні.

Раніше Петру Порошенку вже було оголошено підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій. Зокрема, правоохоронці вважають його причетним до організації злочинної схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини