Головна Новини Політика України 2024 Вибори в Україні: Кучма оцінив шанси Зеленського на переобрання
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в Україні: Кучма оцінив шанси Зеленського на переобрання

Кучма зазначив, що «вибори у 2025 році абсолютно необхідні, якщо війна закінчиться, і вибори абсолютно неможливі, якщо війна не закінчиться»

сьогодні, 20:59
Поділіться публікацією:

Другий президент України Леонід Кучма вважає, що передбачити результат повоєнних виборів неможливо, але шанси на переобрання чинного президента Володимира Зеленського досить високі. Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вибори в Україні: Кучма оцінив шанси Зеленського на переобрання

Леонід Кучма (фото з відкритих джерел)

Кучма зазначив, що післявоєнні вибори завжди непередбачувані, особливо враховуючи емоційний стан суспільства. Навівши приклад з історії, він нагадав про вибори у Великій Британії 1945 року, коли Вінстон Черчилль, який привів країну до перемоги у війні, зазнав поразки на виборах. Це, за словами Кучми, підтверджує складність будь-яких прогнозів щодо виборів після війни.

На думку Кучми, якщо шанси Зеленського на переобрання виглядають оптимістичними, то депутати парламенту навряд чи зможуть зберегти свої місця. "Нас очікує друга електоральна революція," — підкреслив Кучма, нагадуючи про значне оновлення влади у 2019 році, коли команда Зеленського замінила більшість політичних фігур.

Кучма також зазначив, що проведення виборів у 2025 році є необхідним за умови закінчення війни, тоді як у випадку продовження бойових дій вибори неможливі — ані технічно, ані морально.  

"У цьому випадку вони неможливі ані технічно, ані, що набагато важливіше, морально. На виборах під час війни неможливо забезпечити їхню справедливість і всенародне волевиявлення. Ви не доправите скриньку для бюлетенів у кожен окоп. А без голосів тих, хто сидить у цьому окопі, це будуть не вибори, а блюзнірство", – наголосив Кучма.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що вибори в Україні під час воєнного стану, як змінилась позиція українців. Через повномасштабне вторгнення Росії в Україні введено воєнний стан під час якого заборонено проводити вибори. Однак за останній рік серед українців зросла частка тих, хто підтримує проведення виборів попри війну в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини