Головна Новини Політика України 2024 Верещук вперше прокоментувала свою відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Верещук вперше прокоментувала свою відставку

Ірина Верещук назвала нову посаду, яку займе в Офісі президента України.

5 вересня 2024, 09:55 comments1367
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук 3 вересня написала заяву про відставку. Наступного дня Верещук назвала причину свого звільнення та вказала на нову посаду, яку вона обійме.

Верещук вперше прокоментувала свою відставку

Ірина Верещук. Фото з відкритих джерел

Ірина Верещук у Telegram опублікувала допис, в якому пояснила своє звільнення. За її словами, Володимир Зеленський закликав її перейти працювати до Офісу президента України. 

"Президент сказав, що я йому потрібна в ОПУ. Тому переходжу на посаду заступника Голови ОПУ. Служу Українському народові!", — написала Верещук.

4 вересня відбулось голосування у Верховній Раді за звільнення Ірини Верещук з посади міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. За його підсумками ВР провалила голосування – за звільнення Верещук проголосували 214 народних депутатів. Попри це, очікується, що у Верховній Раді відбудеться повторне голосування за звільнення Верещук.

Ірина Верещук стала однією з міністрів, які на початку вересня оголоси про своє звільнення. Крім неї заяви про відставку написали: Олександр Камишін  міністр з питань стратегічних галузей промисловості; Руслан Стрілець — міністр захисту довкілля та природних ресурсів; Денис Малюська — міністр юстиції; Ольга Стефанішина — віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Дмитро Кулеба — міністр закордонних справ. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чому Верховна Рада не звільнила очільника МЗС Дмитра Кулебу. ЗМІ знайшли несподіваний зв’язок між голосуванням нардепів у ВР та забороненою партією ОПЗЖ.

Також "Коментарі" писали, що лише один міністр з команди Володимира Зеленського залишився на своїй посаді з 2019 року. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини