Головна Новини Політика України 2024 В уряді придумали, як економити електроенергію: які обмеження введуть
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді придумали, як економити електроенергію: які обмеження введуть

В уряді придумали, як ощадно використовувати електроенергію. За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, розроблено кілька рекомендацій

7 червня 2024, 18:19
Поділіться публікацією:

Всі органи державної влади отримали завдання зменшити споживання електроенергії, заявив під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В уряді придумали, як економити електроенергію: які обмеження введуть

Денис Шмигаль

За його інформацією, енергосистема є цілісною, однак вона все ще має значний дефіцит. Це, підкреслив голова уряду, означає, що Україна може виробляти менше електроенергії, ніж споживає. Щоб покращити ситуацію, уряд працює у двох напрямках: відновлює та розширює генерацію, а також зменшує споживання, заявив Шмигаль.

Прем'єр-міністр повідомив, що зараз ухвалюється рішення про зниження споживання електроенергії органами державної влади. Тобто, каже він, міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні державні адміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів та зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території. Окрім того, уряд рекомендував правоохоронним органам, судам та іншим державним установам вжити аналогічних заходів. Також, додав Шмигаль, місцевій владі рекомендували обмежити вуличне освітлення.

Голова уряду також закликав бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого енергоємного обладнання, яке не є критично важливим для виробничого процесу. За його словами, винятком можуть бути тільки кондиціонери в лікарнях та на підприємствах, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко повідомив, що з суботи 8 червня в Україні буде запроваджено новий порядок відключень електроенергії, щоб у громадян було більше годин зі світлом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини