Головна Новини Політика України 2024 В уряді назвали єдиний механізм, який змусить Росію завершити війну
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді назвали єдиний механізм, який змусить Росію завершити війну

Росія не здатна брати участь у конструктивних переговорах, вважає віце-прем’єра Ольги Стефанішиної. При цьому вона вважає, що Глобальний саміт миру зможе допомогти завершити війну

28 травня 2024, 16:51
Поділіться публікацією:

На думку віце-прем’єра Ольги Стефанішиної, Глобальний саміт миру зможе допомогти завершити війну в України.

В уряді назвали єдиний механізм, який змусить Росію завершити війну

Ольга Стефанішина

Окрім того, вона підкреслила, що Глобальний саміт миру стане першою платформою, яка сприятиме завершенню війни в Україні, проте у майбутньому формат зустрічей лідерів може бути змінений.

За словами Стефанішиної, ця зустріч буде першим офіційним майданчиком для обговорення відновлення миру в Україні. Тобто, каже чиновниця, мова йде про початок великого політичного процесу для завершення війни. Безумовно, додає вона, будуть певні зміни, і вже була анонсована можливість наступної зустрічі в одній з арабських країн.

Після засідання Ради Україна – НАТО Стефанішина почула підтвердження відданості всіх союзників щодо цієї конференції. Вона називає Саміт миру єдиним новим інструментом, який дозволяє завершити війну, не зв'язуючи себе конвенційними механізмами.

Стосовно можливої участі Росії у майбутніх самітах, Стефанішина зазначила, що наразі важливо зосередитися на організації зустрічі, яка відбудеться через два тижні. Вона висловила сподівання на присутність не лише союзників, але й країн Глобального Півдня та Азії.

За словами урядовиці, необхідно зосередитися на тому, щоб жодні російські дезінформаційні кампанії не мали успіху. Це стосується як дискредитації української влади, так і формули миру та самого мирного саміту, щоб цей захід був успішним, додала Стефанішина.

Щодо можливої участі Росії у переговорах, то Стефанішина зазначила, що остаточні висновки можна буде зробити лише після саміту. Вона також закликала не мати ілюзій стосовно того, що Росія має намір залучатися до конструктивних переговорів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Кремлі думають про саміт миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини