Головна Новини Політика України 2024 В Україні запровадили штрафи за нюдси: яка сума покарання
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запровадили штрафи за нюдси: яка сума покарання

В Україні внесли доповнення до Кодексу про адміністративні правопорушення, який тепер передбачає покарання за сексуальне домагання та вчинення насильства за ознакою статі.

28 травня 2024, 11:01 comments1736
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В ухваленому Верховною Радою 22 травня законі запроваджені зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення у зв'язку з ратифікацією Стамбульської конвенції. Таким чином за надсилання у месенджерах повідомлень сексуального характеру з принизливим сенсом можна отримати штраф до 2720 гривень.

В Україні запровадили штрафи за нюдси: яка сума покарання

В Україні запровадили штрафи за сексуальне домагання. Фото з відкритих джерел

Кодекс про адміністративні правопорушення доповнили новою статтею 173-7, яка передбачає покарання за сексуальне домагання, зокрема сюди входить умисне вчинення образливих, принизливих дій сексуального характеру, які можуть виражатись як вербально, так і не вербально. 

Сюди також входять образи з використанням електронних комунікацій, тобто пересилання зображень сексуального характеру, які можуть образити особу, якій воно надіслано.

У разі доведення провини за такі дії можна отримати штраф від 1 360 до 2 720 гривень. Альтернативою штрафу можуть стати 20-40 годин громадських робіт, або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням 20% заробітку.

Крім статті 173-7 щодо сексуального домагання, Кодекс про адміністративні правопорушення доповнили ще кількома новими статями, зокрема 173-6 про вчинення насильства за ознакою статі. Ця стаття передбачає штраф від 1 700 до 3 400 гривень за вчинення насильства за ознакою статі, тобто умисне вчинення будь-яких діянь фізичного, психологічного чи економічного характеру проти конкретної особи через її належність до певної статі чи стереотипні уявлення про соціальні ролі жінки або чоловіка в суспільстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що модель розповіла про несподіваний сексуальний контракт з футболістом.

Також "Коментарі" писали про 5 міфів щодо сексу у які вірять більшість українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини