Головна Новини Політика України 2024 В Україні відреагували на видачу ордера на арешт Шойгу та Герасимова
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на видачу ордера на арешт Шойгу та Герасимова

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк прокоментували ордер на арешт Шойгу та Герасимова від МКС.

25 червня 2024, 15:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міжнародний кримінальний суд (МКС) ухвалив рішення, яким видав ордери на арешт колишнього міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова. Цей крок прокоментував керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

В Україні відреагували на видачу ордера на арешт Шойгу та Герасимова

Ордер на арешт крім Путіна отримали Шойгу та Герасимов. Фото з відкритих джерел

МКС підозрює Сергія Шойгу та Валерія Герасимова у вчиненні воєнних злочинів в Україні. Накази стосуються ударів Росії по цивільних об'єктах, енергетичній інфраструктурі, шкоди цивільним особам, а також злочини проти людяності.

"Шойгу та Герасимов несуть індивідуальну відповідальність. Важливе рішення. Всі відповідають за зло", — відреагував Єрмак на оголошення МКС про видачу ордерів.

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк заявила, що Україна підтримує рішення МКС, а воєнні злочинці будуть покарані.

"Підтримуємо видачу цих ордерів. Міжнародна кримінальна відповідальність і правосуддя рано чи пізно наздожене кожного російського воєнного злочинця!", — заявила Кондратюк.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європарламент закликав МКС видати ордер на білоруського диктатора Олександра Лукашенка через його участь у війні в Україні. Крім того, колишній президент Монголії, вимагав арештувати Лукашенка, коли той приїхав у столицю країни.

Також "Коментарі" писали про прокурора Міжнародного кримінального суду, який подав запит на ордер для лідерів Хамасу, а також на політичне та військове керівництво Ізраїлю. Такі повідомлення зустріли різку критику в Ізраїлі, де заявили, що такими діями МКС прирівнює злочини терористів до дій ізраїльської армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини