Головна Новини Політика України 2024 В Україні хочуть легалізувати дезертирство: про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні хочуть легалізувати дезертирство: про що мова

ВР хоче звільнити дезертирів від відповідальності

сьогодні, 09:57
Поділіться публікацією:

У вівторок, 8 жовтня, народні депутати невідкладно розглянули та прийняли в першому читанні законопроект 12095 авторства голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки Олександра Завітневича, який, фактично, позбавляє від відповідальності дезертирів. Зокрема, відповідно до законопроекту військова служба для військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби чи дезертирували, не призупиняється.

В Україні хочуть легалізувати дезертирство: про що мова

ЗСУ

При цьому, як заявила нардеп Мар’яна Безугла, Завітневич просто хоче легалізувати дезертирство.

"Одна справа – дати раз шанс людям після СЗЧ повернутися, хоча навіть це є сумнівною історією", — відзначила нардеп.

На її думку є ганьбою, коли дезертирам продовжують військову службу, поновлюють виплати та забезпечення продовольством, речами, пільгами та соціальними гарантіями. Окрім того, наголосила нардеп, розпочаті кримінальні провадження стосовно військовослужбовців, які вперше самовільно залишили військові частини й добровільно прибули, не є підставою для відмови у продовженні військової служби та дії їх контракту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ініціативу народних депутатів розкритикував заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін. За його словами, "популізм і дебілізм – два фактори, які дуже часто керують ухваленням рішень в Україні". На його думку, ініціатива ВР не вирішить проблем з не дуже розумними та некомпетентними командирами.Так само, як і питання переводів. І тим більше питань строків служби, ротацій та відпочинку. Конкретно ця ініціатива лише породить збільшення випадків дезертирства та СЗЧ (самовільне залишення частини) в рази, дуже негативно вплине на дисципліну і в результаті матиме наслідки на полі бою, вважає Жорін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини