Головна Новини Політика України 2024 В Раді прокоментували рішення щодо консульських послуг. Викличуть представників МЗС «на килим»
commentss НОВИНИ Всі новини

В Раді прокоментували рішення щодо консульських послуг. Викличуть представників МЗС «на килим»

Комітет ВР з питань нацбезпеки та розвідки планує викликати представників МЗС із приводу скандалу, який виник довкола обмеження доступу чоловіків до надання консульських послуг, повідомила в ефірі «Радіо Свобода» Соломія Бобровська

24 квітня 2024, 13:21
Поділіться публікацією:

Комітет ВР з питань національної безпеки та розвідки хоче отримати пояснення від МЗС із приводу рішення щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку, починаючи з 23 квітня, повідомила Соломія Бобровська. Саме тому, за її словами, представники міністерства будуть викликані на засідання комітету.

В Раді прокоментували рішення щодо консульських послуг. Викличуть представників МЗС «на килим»

Соломія Бобровська

Народний депутат розповіла, що під час обговорення законопроекту про мобілізацію, міністерство вело себе пасивно, його представники не приходили на засідання профільного комітету. Тепер же в МЗС прийняли рішення, яке не обговорювали із народним депутатами.

При цьому Бобровська вважає обмеження доступу чоловіків до консульських послуг – напівзаконним рішенням, яке повинно було б набрати чинності майже через три місяці.

За її словами, закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Після цього чоловіки мають 60 днів для того, щоб оновити свої данні у ТЦК. Тільки після цього терміну можна було б говорити про обмеження для чоловіків за кордоном.

При цьому Бобровська стверджує, що зміни, які стосуються мобілізації, народні депутати приймали не для того, щоб заборони консульські дії, а створити можливість для максимальної кількості чоловіків стати на військовий облік. За словами політика, таким чином нардепи хотіли б побачити, який є ресурс в Україні, а також за її межами.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з 23 квітня українським чоловікам, які знаходяться за кордоном, обмежили доступ до надання консульських послуг. Вони можуть мати проблеми, якщо дія їх закордонного паспорту завершується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олександр

24 квітня 2024, 15:04

Зашевелилися наші можновладці бо своїх дітей повідправляли за кордон на збереження а тепер прийдеться останнім обновлювати свої дані в ТЦК, а відповідно зявиться в доступі до ЗМІ список дітей-недоїдашок та прізвища їхніх батьків, це по-перше, а по-друге, чому не приходили представники МІДа до ВР на обговорення бо ці ініціативи відразу були б заблоковані нашими народними обранцями так як ця ідея обмежила б свободи їхніх дітей-недоїдашок в красивому житті за кордоном, а це не входило в їхні плани.

Олександр

24 квітня 2024, 14:06

"спiхуни", полiтичнi iмпотенти при владi. Якби не люди, то здали б краiну гамузом, ще на початку вiйни. Люди в нас кращi за владу. Eдине, що е загадково, чому таких постiйно обирають?


Новини