Головна Новини Політика України 2024 В Офісі президента пояснили, чи будуть звертатись до Конституційного суду щодо легітимності Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

В Офісі президента пояснили, чи будуть звертатись до Конституційного суду щодо легітимності Зеленського

Офіс президента заявили, що повідомлення про необхідність звернутись до Конституційного суду щодо легітимності Зеленського йдуть з Кремля.

3 червня 2024, 16:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський та Офіс президента не планують подавати запит до Конституційного суду щодо питання легітимності президента України. Про це заявила заступниця голови Офісу президента з юридичних питань Ірина Мудра.

В Офісі президента пояснили, чи будуть звертатись до Конституційного суду щодо легітимності Зеленського

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю "Бабелю" Ірина Мудра заявила, що питання щодо нелегітимності президента Володимира Зеленського просуває Росія. Зокрема, за її словами, такий наратив озвучував на засіданні Радбезу ООН представник РФ Василь Небензя, який закликав українську владу звернутись до Конституційного суду щодо легітимності Зеленського.

"Тож ми робимо висновок, що оці апелювання до Конституційного суду підкріплені російським наративом", — говорить Мудра.

Заступниця голови Офісу президента наголосила, що у 2023 році були проведені консультації за участю представників фракцій та груп Верховної ради, а також ЄС та США. Після зустрічі був підписаний висновок про порозуміння та досягнення згоди між усіма фракціями у ВР.

"Погодили, що вибори будуть після завершення війни, а парламент розробить спеціальний закон, який це врегулює. Тому, враховуючи норми Конституції, законодавство і домовленості парламентських фракцій, я вважаю, у президента немає підстав звертатися до Конституційного суду", — пояснила Мудра.

Нагадаємо, що в Україні президентські вибори мали відбутись у березні 2024 року, проте в умовах воєнного стану вибори проводити заборонено. У травні почали активно звучати повідомлення про необхідність звернутись до КС щодо легітимності Зеленського, проте міністр юстиції Денис Малюська сказав, що немає сенсу це робити.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЄС відреагували на закінчення 5-річного терміну Зеленського на посаді президента України.

Також "Коментарі" писали про те, чи вважає російський диктатор Володимир Путіна президента України Володимира Зеленського легітимним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини