Головна Новини Політика України 2024 Уряд не бажає приймати жодних рішень і брати на себе відповідальність: з чим це пов’язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд не бажає приймати жодних рішень і брати на себе відповідальність: з чим це пов’язано

Нелегітимний «центр прийняття рішень» абсолютно нівелює роль уряду, заявив нардеп Олексій Кучеренко

21 червня 2024, 12:31 comments1647
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки з питань енергобезпеки, на якому доручив уряду розробити умови, що спростять для людей встановлення сонячних панелей та акумуляторів, з податковими та митними пільгами, спеціальними кредитними програмами.

Уряд не бажає приймати жодних рішень і брати на себе відповідальність: з чим це пов’язано

Кабмін України

Як відзначив нардеп Олексій Кучеренко, ці доручення наче правильні, але вони явно спізнилися у часі — деякі мінімум на півроку, деякі навіть на рік і більше.

"З чим це повʼязано?! З абсолютно патологічною організацією системи влади в Україні, пов’язаної з існуванням якогось нелегітимного "центру прийняття рішень", що абсолютно нівелює роль уряду України, розбещує та декваліфікує його, руйнуючи систему відповідальності за свої рішення та стимулюючи бажання не приймати жодних рішень в принципі. І все це на фоні трагікумедної, абсолютно непрофесійної та не структурованої Верхової Ради, на жаль нездатної виконувати свої конституційні повноваження — в першу чергу контроль за "власним" урядом", — заявив нардеп.

За його словами, система управління енергетикою країни під час війни не може здійснюватися за законами, нормативними документами та організаційною структурою мирного часу. Кучеренко стверджує, що страждають сьогодні від цього всі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на засідання Ставки Володимир Зеленський дав уряду ряд доручень. Зокрема, він очікує від Кабміну стратегії розвитку відновлюваної енергетики та розподіленої генерації на рівні держави. За його словами, абсолютно всі громадські та адміністративні будівлі повинні бути обладнані енергоощадними технологіями. Також Зеленський підкреслив, що сонячні панелі, смартлічильники та установки зберігання енергії якнайшвидше мають з'явитися в кожній школі та у кожній лікарні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини