Головна Новини Політика України 2024 Університети створили механізм співпраці з ТЦК: на що очікувати військовозобов’язаним
commentss НОВИНИ Всі новини

Університети створили механізм співпраці з ТЦК: на що очікувати військовозобов’язаним

ТЦК будуть отримувати списки відрахованих студентів після вступної кампанії до університетів.

24 червня 2024, 17:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Волинська обласна військова адміністрація під час засідання Ради оборони області обговорила питання вступу військовозобов’язаних у вищі навчальні заклади (ВНЗ), щоб отримати відстрочку від мобілізації. Після обговорення було винесено рішення щодо чоловіків, які не змогли потрапити до університету.

Університети створили механізм співпраці з ТЦК: на що очікувати військовозобов’язаним

ТЦК отримуватиме від університетів списки відрахованих студентів. Фото з відкритих джерел

На засідання Ради оборони області Волинська ОВА запросила ректорів вищих навчальних закладів області з якими було обговорено умови вступу до ВНЗ, а також статистику студентів, які навчаються в університетах. Ректори зобов’язались надавати ТЦК списки тих осіб, які будуть відраховані з ВНЗ в ході вступної кампанії.

"Є чітка домовленість з обласним ТЦК та СП, що надаватимуть списки відрахованих осіб, які не виконали умови для зарахування", — заявили у Волинській ОВА.

Крім того, там зазначили, що мобілізація залишається одним з найважливіших завдань в країні, а українські захисники та захисниці потребують підсилення та перепочинку.

"Разом із цим, за результатами засідання Ради оборони області доручив керівникам відповідних силових структур тримати це на контролі та унеможливити ухиляння від мобілізації за допомогою навчання у вишах", – сказав керівник ОВА Юрій Погуляйко.

Наразі такий механізм сповіщення ТЦК щодо відрахування студентів задіяний лише у Волинській області, проте не виключено, що цей досвід переймуть інші регіони України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 19-річного студента незаконно мобілізували та відправили на війну кулеметником.

Також "Коментарі" писали, що в Генштабі не очікували отримати такі показники мобілізації після прийняття нового закону про мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини