Головна Новини Політика України 2024 Умєрову готують відставку: стало відомо, хто може зайняти його посаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Умєрову готують відставку: стало відомо, хто може зайняти його посаду

Наступного тижня Умєрова можуть відправити у відставку, можливо, його посаду обійме Федоров

сьогодні, 09:00 comments1521
Поділіться публікацією:

У кулуарах активно обговорюються кадрові перестановки в уряді, які, можливо, відбудуться наступного тижня, про це говорить керівник спецпідрозділу розвідки Денис Ярославський.

Умєрову готують відставку: стало відомо, хто може зайняти його посаду

Рустем Умєров

"Одна з них заслуговує на особливу увагу — призначення Федорова на посаду міністра оборони України. Слід визнати, що Федоров — одне із небагатьох, хто справді розуміє важливість розвитку БПЛА та його ключову роль технологічному перевазі армії. Його призначення може стати вирішальним кроком, який виведе Сили Оборони на новий технологічний рівень", – каже військовий.

За його словами, він нещодавно спілкувався з головою одного з комітетів Верховної Ради, і розповів йому про спільні розробки з американськими партнерами, пов'язані з безпілотними системами, а також про наші зусилля донести ці ідеї до вищого командування.

"Він був здивований, тому що буквально нещодавно Федоров говорив йому ті самі речі. Це підтверджує, що ми мислимо в одному напрямі", – каже Ярославський.

Проте, додав військовий, деякі із спільних з американськими партнерами напрацювань все ж таки були почуті, але зміни відбуваються надто повільно. Більше того, те, що не було почуте нашим командуванням, виявилося в США і навіть згадано у стратегії розвитку Трампа "Манхеттен-2". Це означає, що Україна втрачає шанс стати лідером у галузі фокусування технологій через існуючі зволікання, каже Ярославський.

На його думку, зараз вкрай важливо об'єднати всі технологічні компанії наших країн-партнерів у єдиний пул, який дозволить зробити прорив у розробці БПЛА на основі штучного інтелекту.

"Примітно, що у Федорова склалися добрі відносини Сухаревським, і це може допомогти зрушити поки що лише формально створені Сили безпілотних систем. На мій погляд, Федоров і так фактично відповідає за фінансування та розвиток цього напряму, і це призначення буде абсолютно логічним", — наголосив Ярославський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що у Верховній Раді підтвердили інформацію про можливу відставку Рустема Умерова та Кирила Буданова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини