Головна Новини Політика України 2024 Українські партії з бюджету отримали сотні мільйонів: кому дісталось найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

Українські партії з бюджету отримали сотні мільйонів: кому дісталось найбільше

Українські партії отримують мільйони з державного бюджету в момент, коли не ведуть партійну діяльність, просять допомоги в партнерів, а країна не має чим платити зарплати військовим.

24 квітня 2024, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У 2024 році українські партії у парламенті отримали на підтримання своєї діяльності 840 млн гривень коштів з державного бюджету. Лідером стала партія "Слуга народу", якій нарахували майже пів мільярда гривень.

Українські партії з бюджету отримали сотні мільйонів: кому дісталось найбільше

Українські партії з бюджету отримали сотні мільйонів державних коштів. Фото з відкритих джерел

З бюджету України виділили у 2024 році 840,5 млн гривень коштів платників податків для підтримки фінансування діяльності партії. Попри це, першочергова сума становила 988,9 млн гривень, однак зменшилась через скасування видатків на діяльність "ОПЗЖ".

Скільки грошей отримали українські партії з бюджету:

  • "Слуга народу" — 490,4 млн гривень;
  • "Європейська солідарність" — 141,5 млн гривень;
  • "Голос" — 115,7 млн гривень;
  • "Батьківщина" — 92 млн гривень.

Як пояснює голова фракції "Голос" Олександра Устінова українські партії отримують мільйони з державного бюджету в момент, коли просять допомоги в партнерів та не мають чим платити зарплати військовим. За її словами, "цинічно" виділяти державні кошти на політику на третій рік війни маючи "гостру нестачу ресурсів на фронті".

"Оці всі "газетки", статті і навіть передача "допомоги" ЗСУ — це все не з власної кишені, а з державного бюджету, який витрачається на власний піар… Друкувати агітаційні брошурки – це останнє, що ми маємо робити, якщо хочемо зберегти країну", — пише Устінова.

Голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вказує нерозуміння, чому політичні партії отримують державні кошти під час війни, якщо вони не ведуть свою партійну діяльність.

"Не розумію, для чого такі суми потрібні політичним партіям під час війни... зараз немає ніякої партійної діяльності під час війни, то ж це точно не на часі. Усі можливі ресурси потрібно спрямувати на фронт. Буде Україна вільною від рашистів — буде можливість партійної діяльності. А поки що будь-яка політична агітація та партійні витрати — це марнотратство", — пише Юрчишин.

Як наслідок група народних депутатів подала до Верховної Ради законопроєкт 11189, який передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу України та вимагає кошти з фінансування партій перенаправити на оборонні потреби України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зарплати усіх українських міністрів.

Також "Коментарі" писали про голову фінкомітету Данила Гетманцева, який заявив про необхідність прийняти складні рішення для фінансування мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

24 квітня 2024, 15:47

Вот вам и ответ на все вопросы. слуги сами себе выделили так нормально бабла из бюджета и теперь с довольными мордами его пилят. И это только одна статья расходов, не считая всяческих схем и распила помощи от партнеров. А вы, дурачки, отдавайте последнее на дроны и снаряжение бойцам. И идите все строем за нас дохнуть. Выводы напрашиваются сами.


Новини