Головна Новини Політика України 2024 Україні доведеться чекати роки: у Кабміні назвали терміни вступу до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Україні доведеться чекати роки: у Кабміні назвали терміни вступу до ЄС

Для успішного завершення переговорів з ЄС Україна має впровадити зміни відповідно до 33 розділів у шести кластерах, визначених переговорною рамкою.

25 червня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

 Україна офіційно розпочала переговори щодо членства в Європейському Союзі, що є важливим кроком на шляху до інтеграції з ЄС. Віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що Україна планує виконати всі вимоги для вступу до 2030 року.

Україні доведеться чекати роки: у Кабміні назвали терміни вступу до ЄС

Вступ України до ЄС (фото з відкритих джерел)

Міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб, яка очолює європейську делегацію, підкреслила, що переговори будуть складними і трудомісткими, але висловила впевненість у здатності України успішно завершити цей процес, проявляючи рішучість та самовіддачу .

Для успішного завершення переговорів Україна має виконати вимоги, які охоплюють 33 розділи у шести кластерах, визначених переговорною рамкою. Це вимагає проведення численних реформ у різних сферах, включаючи антикорупційні та податкові зміни.

Процес вступу до ЄС включає три основні кроки:

  1. Висновок Єврокомісії про успішне завершення переговорів та досягнення відповідності критеріям вступу.
  2. Рішення про підписання Угоди про вступ України до ЄС.
  3. Ратифікація угоди парламентами держав-членів ЄС та набуття Україною повноправного членства в Євросоюзі.

Хоча точні терміни виконання всіх умов невідомі, досвід інших країн показує, що процес вступу займає не менше 5-8 років. Це відповідає прогнозу Ольги Стефанішиної, яка очікує, що Україна зможе виконати всі вимоги до 2030 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що стало відомо, хто очолить ЄврокомісіюЧинну голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, ймовірно, перепризначать на другий термін. За інформацією німецького видання Handelsblatt, керівники європейських держав-членів блоку погодилися висунути її кандидатуру.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

26 червня 2024, 11:44

Собственно, это не новость. Всем хоть немного думающим людям было изначально понятно, что ни в какой ес нас и близко не возьмут . По сути, это на данном этапе не выгодно не им, ни нам. ЕС не нужна страна с напрочь разрушенной экономикой. Грубо говоря, они получают дотационный регион , который ничего не сможет дать взамен. Нам это сейчас тоже не нужно, потому что попытка угнаться за европейскими нормами обрушит остатки экономики окончательно и вместо процветания мы получим еще большую разруху. Так что все эти разговоры про ЕС - это такой себе товар для внутреннего потребителя, а конкретно для той части населения, у которой вместо мыслей в голове политические лозунги. Ну, и помимо всего прочего, ЕС и европейские нормы - очень удобный предлог для всевозможных повышений налогов, акцизов и прочего закручивания гаек.


Новини