Головна Новини Політика України 2024 Україна запроваджує новий принцип "Воюй або працюй": що про це відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запроваджує новий принцип "Воюй або працюй": що про це відомо

Денис Шмигаль заявив про спосіб наповнення бюджету України за принципом "Воюй або працюй".

27 серпня 2024, 12:05 comments6084
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про критичну необхідність зібрати додаткові кошти для бюджету. За його словами, український уряд працює над заходами, що виведуть ринок праці з тіні. Вони отримали назву "Воюй або працюй".

Україна запроваджує новий принцип "Воюй або працюй": що про це відомо

Принцип "Воюй або працюй". Фото з відкритих джерел

Як інформує "Інтерфакс", прем'єр-міністр Денис Шмигаль виступив на форумі "Україна 2024. Незалежність". Під час форуму український політик подякував партнерам за фінансову допомогу під час війни.

"За два з половиною роки нам вдалося залучити від партнерів майже 100 млрд доларів. Ми дуже вдячні партнерам, це те, що дало нам можливість вчасно виконувати всі соціальні зобов'язання перед українцями", — сказав Шмигаль.

Попри міжнародну допомогу Шмигаль наголосив, що Україна також має власними коштами наповнювати бюджет. За його словами уряд планує збільшити внутрішні надходження завдяки ставкам від доходів банків, збільшенням та розширення військового збору та іншими механізмами.

"Також запроваджуємо принцип "Воюй або працюй", що передбачає запровадження низки заходів, які виведуть ринок праці із тіні. Це важливий момент для збільшення кількості робочих місць і підвищення середніх зарплат у галузях та наповнення бюджету", — додав Шмигаль.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що про рейтинг країн за індексом податкового пекла та яке місце у ньому отримала Україна. Україна потрапила в п'ятірку країн з найбільшим рівнем податкового навантаження, який враховує не лише відсоток податків, але й верховенство права, корупцію та якісь регулятора. 

Також "Коментарі" писали про те, що з'явився прогноз тривалості та наслідків війни для економіки України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини