Головна Новини Політика України 2024 Ухилянтам можуть ввести нові покарання за ухилення від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Ухилянтам можуть ввести нові покарання за ухилення від мобілізації

У Комітеті Верховної ради з питань національної безпеки знову перегляне обмеження для ухилянтів, які уникають мобілізацію в Україні.

7 квітня 2024, 09:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комітет ВР з питань національної безпеки переглянув рішення щодо правок до законопроєкту про покарання для ухилянтів та вирішив повторно розглянути такі обмеження як блокування рахунків, заборону на керування транспортом та виїзд за кордон.

Ухилянтам можуть ввести нові покарання за ухилення від мобілізації

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Народна депутатка від партії "Європейська солідарність" та членкиня Комітету Верховної ради з питань національної безпеки Ірина Фріз розповіла про останні його рішення, зокрема були переглянуті попередньо ухвалені правки.

"Не підтримала рішення Комітету про перегляд правок, якими відхилялось введення тимчасових обмежень, проте виявилась у меншості. Отже тепер комітет повторно буде розглядати дану норму", — написала Фріз у Facebook.

Серед обмежень для ухилянтів, які були раніше відхилені йшлося про заборону виїзду за кордон, блокування рахунків, а також заборону керування транспортними засобами.

У коментарях для "Суспільного" Ірина Фріз заявила, що наступне засідання Комітету планується наступного тижня, і, за словами парламентарки, "це буде вже фіналізована частина". Фріз додала, що документ Комітету складається з 107 сторінок та може потрапити до парламенту для розгляду.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо, скількох ухилянтів змогла спіймати поліція Львівщини після звернень у розшук від ТЦК. Виявилось, що українські поліцейські у Львівській області доставили до ТЦК половину розшукуваних ухилянтів від мобілізації.

Також "Коментарі" писали про те, що думають українці про мобілізацію. Понад третина опитаних респондентів вважає, що її рівень в Україні недостатній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

7 квітня 2024, 16:45

отношение к людям как к скоту, просто как к расходному материалу. Поэтому за это долбанное государство с упырями при власти никто и не хочет воевать. Вопрос с комплектованием армии можно решить очень просто: предложите людям хорошие деньги , льготы, гарантии , качественную подготовку , оснащение всем необходимым и желающие подтянутся. Прекратите этот цирк с облавами и угрозами - большего вреда для всего процесса сложно и представить. Выполняйте свои обещания даные военнослужащим, иначе вам никто не будет верить и доверять. И тогда люди будут воспринимать службу в армии как престижную высокооплачиваемую работу, коей она и должна являться. А сейчас это воспринимается как рабство за две копейки, которое закончится неизвестно когда с риском не вернуться вообще. Помимо этого, иностранных наемников никто тоже не отменял. Как показывает пример их использования противником - желающих воевать за деньги в мире достаточно


Новини