Головна Новини Політика України 2024 У Зеленського відреагували на вимоги Угорщини щодо Закарпаття
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на вимоги Угорщини щодо Закарпаття

Угорщина має право виставляти свої вимоги щодо Закарпаття, але це не означає, що Україна повинна їх виконувати сказав в інтерв’ю 24 каналу Михайло Подоляк

27 червня 2024, 17:58
Поділіться публікацією:

Угорщина висунула Україні ряд вимог, які вона повинна виконати для того, щоб стати членом Європейського Союзу.

У Зеленського відреагували на вимоги Угорщини щодо Закарпаття

Михайло Подоляк

Серед них зокрема, і такі:

  • Визнання шкіл з одним угорським класом угорськими школами.
  • Скасування норми про відсоток угорців на певній території для визнання її угорською.
  • Зміни до виборчого законодавства для забезпечення представництва угорців у Верховній Раді.
  • Зняття вимоги до державних діячів щодо знання державної мови, дозволяючи використовувати угорську.

Як відзначив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, ці вимоги здаються надмірними, але будь-яка країна має право висувати свої умови в рамках переговорів про вступ до ЄС. Угорщина захищає свої національні інтереси жорсткими методами. При цьому він підкреслив, що Україна не зобов’язана виконувати всі вимоги Будапешту.

Радник голови ОП закликав спокійно ставитися до вимог, що з'являються на початку переговорів (окрім тих, що йдуть від Росії). Адже саме для цього й існують переговори, щоб обговорювати всі питання, відкидаючи чи приймаючи якісь із них.

"Так, ці пропозиції можуть нам здаватися дивними, але в Угорщини є право ці, скажімо, умови висувати. Чи приймуть їх? Безумовно, щось буде продискутовано, щось буде не прийнято, щось буде прийнято в іншому вигляді. Ще раз, це переговори, і це дуже добре. Ми розуміємо позицію Угорщини чи інших країн", – підкреслив Подоляк.

За його словами, країни ЄС можуть пропонувати різні обмеження, щоб захистити своїх національних виробників у певній галузі. Мова йде не лише про структуру України як держави, але й про правила, регламентацію, правоохоронну діяльність та судову систему. Це будуть загальні переговорні позиції. Європейський Союз вимагатиме, щоб Україна відповідала певним стандартам для конкуренції на європейському ринку. Ми будемо це обговорювати, вносити корективи, приймати відповідні закони, будь-яка окрема країна також може внести свої пропозиції, зазначив Подоляк.

Водночас варто розуміти, що Україна також захищатиме свої інтереси на переговорах, додав чиновник.

"Угорщина, у всьому, що стосується Закарпаття, завжди висуває максимально жорсткі вимоги. Це нормально. Підкреслюю, що єдина країна, з якою точно не треба проводити жодні переговори, поки вона не зрозуміє, що таке міжнародне право, це Росія", — відзначив Подоляк.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Угорщина висунула Україні ряд вимог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини