Головна Новини Політика України 2024 У Зеленського відреагували на позицію Заходу, який завжди щось «не добачає» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського відреагували на позицію Заходу, який завжди щось «не добачає» в Україні

На Банковій розкритикували Захід за те, що там не бачать що РФ залучає до війни військових з КНДР

сьогодні, 17:02
Поділіться публікацією:

Диктатури діють скоординовано й ухвалюють рішення блискавично, тоді як Захід часто реагує повільно та обережно, відзначив в ефірі 24 каналу радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

У Зеленського відреагували на позицію Заходу, який завжди щось «не добачає» в Україні

Війська КНДР

При цьому відомо, що представник Ради національної безпеки США Шон Саветт повідомив, що наразі Штати не можуть підтвердити інформацію про підготовку росіянами північнокорейських військових для участі у війні в Україні. Остаточне підтвердження цієї інформації буде отримане після консультацій із союзниками.

Проте наявні розвіддані свідчать про реальність таких планів. У Кремлі також не заперечують підготовку північнокорейських військових, аргументуючи це тим, що Росія має право на розвиток відносин із КНДР як суверенна держава.

За словами Подоляка, Північна Корея фактично торгує своїми громадянами, а її лідеру Кім Чен Ину, як і Володимиру Путіну, байдужі права людини. Вони можуть оперативно мобілізувати людські ресурси для ведення війни в інших країнах. Демократії ж прагнуть дотримуватися міжнародних правил і насамперед вдаються до дипломатичних засобів.

Подоляк відзначив, що демократичні інститути зосереджуються на обговореннях, однак часто ці дискусії затягуються. Багато рішень, які вже мали б бути ухвалені, досі залишаються невирішеними, додав він.

Радник голови Офісу президента також висловив здивування з приводу поведінки партнерів Заходу, які іноді уникають визнання очевидних речей, аби не змушувати себе реагувати. Попри це, Подоляк вважає, що союз демократичних країн все ж зможе протистояти автократичним альянсам.

"Це дивна поведінка наших партнерів. Вони постійно чогось не хочуть бачити, бо якщо ти щось бачиш – тобі треба на це реагувати. Та все ж, мені здається, що союз демократичних держав все ж дотисне альянс автократичних держав", — відзначив Подоляк.

При цьому він відзначив, що співпраця між Росією та КНДР, яка помітно посилилась протягом минулого року, не залишилась без уваги Китаю. За словами кореєзнавця Леоніда Петрова, Китай підтримує зв'язки з Пхеньяном через його стратегічне розташування, однак зближення КНДР з Москвою викликає певне занепокоєння Пекіна.

Подоляк відзначив, що Північна Корея поступово дрейфує в бік Росії, оскільки прагне союзу для реалізації своїх агресивних амбіцій. У той час Китай не зацікавлений у дестабілізації ситуації в Тихоокеанському регіоні, що дещо охолоджує його відносини з Пхеньяном. На думку Подоляка, Китай має переглянути свою роль у підтриманні стабільності в регіоні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що владі дали пораду, що треба зробити із першим полоненим військовим з КНДР.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини