Головна Новини Політика України 2024 У ВР заявили, що Зеленський «даремно обурився» кількістю заброньованих осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР заявили, що Зеленський «даремно обурився» кількістю заброньованих осіб

У ВР вважають, що Зеленському надали не репрезентативні данні про кількість заброньованих українців

сьогодні, 10:29
Поділіться публікацією:

Президенту Володимиру Зеленському надали нерепрезентативні дані про кількість осіб, які мають бронювання. Раніше ЗМІ повідомляли про його обурення цим питанням, а також про запланований аудит процесу бронювання, бо нібито кількість заброньований становить 1,5 млн осіб. Про це розповів народний депутат та член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю NV.

У ВР заявили, що Зеленський «даремно обурився» кількістю заброньованих осіб

Федір Веніславський

За його словами, в Україні значну кількість осіб із правом на відстрочку перевели в категорію заброньованих. Наприклад, працівники Національної поліції, які раніше мали право на відстрочку від призову, тепер мають офіційне бронювання.

Веніславський зазначив, що неправильно вважати, ніби механізми аудиту процесу бронювання пов’язані зі збільшенням кількості заброньованих осіб.

"Я думаю, що президенту дали загальну чисельність тих, хто заброньований станом на сьогодні. Але ще раз підкреслюю, це не репрезентативна цифра, яка б показувала геометрію зростання чи прогрес зростання кількості заброньованих", — підкреслив народний депутат.

Однак він не зміг підтвердити або спростувати інформацію про обурення президента, про яке писали у ЗМІ, оскільки не спілкувався з ним особисто.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що видання Page повідомило, що уряд нібито ухвалив рішення до 15 листопада 2024 року призупинити дію критеріїв та положень, що визначають критично важливі підприємства й організації. ЗМІ також повідомляли про обурення Зеленського через кількість осіб, які отримали бронювання. При цьому заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк спростував інформацію про призупинення процесу бронювання, однак зазначив, що до 15 листопада в країні проведуть аудит "критичних" підприємств.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини