Головна Новини Політика України 2024 У ВР заявили, що «третя сторона» у боротьбі з бронюванням використовує військових
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР заявили, що «третя сторона» у боротьбі з бронюванням використовує військових

Наталуха вважає, що «третя сторона» доносить військовим неправдиву інформацію

17 липня 2024, 16:39
Поділіться публікацією:

Лобіст економічного бронювання нардеп Дмитро Наталуха звернув увагу на дописи у соцмережах військових, які не підтримують "відкуп від армії за гроші".

У ВР заявили, що «третя сторона» у боротьбі з бронюванням використовує військових

Дмитро Наталуха

"Проблема у тому, що сам предмет "сенсації" (розгляд законопроектів у Раді), укріплює мене у думці, що попри щирість і справжність емоцій авторів цих дописів, існує третя сторона, яка вміло використовує ці емоції собі на користь", — заявив нардеп.

У цьому контексті він звертає увагу на те, що попри заяви деяких військових законопроекти не можуть розглядатися у ВР, бо вони ще не пройшли комітет. При цьому, каже нардеп, наразі невідомо, коли профільний комітет почне розгляд законопроектів, які стосуються економічного бронювання, а їх є аж чотири.

"Крім цього, ці самі "надійні люди, які дбають про інтереси військових" могли б їм ще і чесно сказати як буде. Бо буде гірше. Бо кількість власних грошей, які військові зі своєї зарплати витрачають на закупівлю, заправку і ремонт корчів, купівлю снаряги, дронів і інших матеріально-технічних засобів, і ще на додачу й на дистанційне утримання родини — буде лише більшати. При чому — кратно, щомісяця. Просто тому що партнери дають лише зброю, а все інше — це український бізнес", — заявив нардеп.

За його словами, це роблять саме українські підприємці через сплачені ними податки. При цьому він підкреслив, що менше працюючих підприємств в економіці — менше податків. Менше податків — менше забезпечення і так далі — аж до дуже неприємного фіналу, коли реальний вибір стоятиме між справедливістю і забезпеченістю.

"Ми тільки повернулись зі сходу, нам хлопці і дівчата розклали по категоріям щомісячні витрати військовослужбовців на утримання самих себе. Це ті витрати, які мала б здійснювати держава. Якщо б мала гроші. Але грошей немає — кілька сотень мільярдів. Плюс, економічні наслідки помічаєш не одразу, це тобі не прорив фронту", — заявив Наталуха.

При цьому він закликав не зіштовхувати між собою підприємців і військових.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що економічне бронювання нещадно критикують військові. За їх словами, ухилянти пропонують прийняти закон для ухилянтів і дати їм можливість відкупитися від армії за неповну тисячу доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини