Головна Новини Політика України 2024 У ВР заявили, що будуть спроби знищити всі матеріали у справі збитого F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР заявили, що будуть спроби знищити всі матеріали у справі збитого F-16

Умєров звільнив головного інспектора міністерства оборони України Ігоря Воронченка, який розслідував збиття українських літаків

18 вересня 2024, 13:48
Поділіться публікацією:

Нардеп Мар’яна Безугла заявила, що нібито на вимогу Головкома ЗСУ Олександра Сирського міністр оборони Рустем Умєров вчора звільнив головного інспектора міністерства оборони України Ігоря Воронченка відразу після того, як той доповів на Ставці про катастрофічну ситуацію з підготовкою в навчальних центрах ЗСУ. За її словами, відверта й детальна доповідь Воронченка вразила всіх і викликала неабиякий гнів у Сирського.

У ВР заявили, що будуть спроби знищити всі матеріали у справі збитого F-16

Мар'яна Безугла

"Головна інспекція Міністерства оборони України (ГІМО) була останнім форпостом, що надавала хоча б якусь експертизу щодо того, що справді відбувається в ЗСУ. Зокрема, саме вони проводили розслідування щодо збиття нашими ППО літаків, включаючи F-16. Я передбачаю, що зараз буде спроба знищити всі докази. Також ГІМО супроводжувала аудит використання техніки та озброєння, наданих нам партнерами тощо", — повідомила Безугла.

За її словами, мова йде про знаковий момент, який нібито свідчить про відсутність міністра оборони, здатного здійснювати контроль, а система катастрофічно відторгає правду.

"Це про злочинну діяльність міністра оборони та Головкома ЗСУ на своїй посаді. Нагадаю, що нещодавно Умєров позбувся своєї заступниці Наталії Калмикової, як тільки вона розгорнула зміну кадрової політики та медичного забезпечення ЗСУ і зʼявились перші результати", — заявила нардеп.

На думку Безуглої, прийшов момент, коли необхідно змінювати Сирського і Умєрова. При цьому вона закликала президента Володимира Зеленського не дозволити ввести себе в оману і не залишатися байдужим.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна втратила перший F-16.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини