Головна Новини Політика України 2024 У ВР зареєстрували цинічний законопроект, який узаконює поділ українців на сорти
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР зареєстрували цинічний законопроект, який узаконює поділ українців на сорти

Депутатам настільки сильно хочеться відпочити на закордонних курортах під час війни, що вони навіть написали цинічний законопроект

6 серпня 2024, 12:07 comments10587
Поділіться публікацією:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №11460, який дозволяє вільний виїзд за кордон тим, хто має бронювання від мобілізації, тобто, депутатам, грантоїдам, чиновникам, прокурорам та іншим можновладцям.

У ВР зареєстрували цинічний законопроект, який узаконює поділ українців на сорти

Верховна Рада

"Законопроект — відверто нахабний, цинічний, антиукраїнський. Він на законодавчому рівні закріплює дві касти в Україні: "білих" — тих, хто давно у Європі і навіть перевищив тамтешній матеріальний достаток, і "чорних" — які мають гинути на фронті, щоб "білі" продовжували жити у своє задоволення", — відзначив у Фейсбуці політичний експерт Олександр Кочетков.

На його думку, автори законопроекту "відверто очманіли" від вседозволеності і безкарності.

"Ви навіть нездатні передбачити, який негативний резонанс він викличе в українському суспільстві, настільки вам потрібні відпочинок на світових курортах і участь у всіляких безплідних закордонних конференціях? Бо тім, кому треба виїхати по справах, і зараз проблем не мають", — відзначив експерт.

За його словами, за таких обставин не буде не те що перемоги, а і ніякої перспективи в України, якщо в нас спокійно з’являються такі провокаційні законопроекти.

"Коли в нас взагалі діє Верховна Рада, у який здатні народжуватися подібні законотворчі гомункулюси. Коли в нас влада, яка допускає навіть теоретичний розподіл українців на сорти", — додав Кочетков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді України зареєстровано законопроект, який пропонує надати народним депутатам, чиновникам, суддям та прокурорам право вільного виїзду за кордон навіть під час воєнного стану. Документ передбачає внесення змін до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Згідно з ним, вищезазначені категорії громадян зможуть безперешкодно перетинати державний кордон, незалежно від обмежень, пов'язаних з військовим станом.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини