Головна Новини Політика України 2024 У ВР сказали, хто тепер буде відповідати за все те, що відбувається в енергетиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР сказали, хто тепер буде відповідати за все те, що відбувається в енергетиці

Після звільнення голови «Укренерго» відповідальність за питання енергетики повністю бере на себе Ставка Головнокомандувача

3 вересня 2024, 09:36
Поділіться публікацією:

Як заявив нардеп Олексій Кучеренко, після звільнення голови "Укренерго" Володимира Кудрицького, стає зрозумілим, хто в державі відповідатиме за всі питання, які пов’язані з енергетикою.

У ВР сказали, хто тепер буде відповідати за все те, що відбувається в енергетиці

Володимир Кудрицький

"Ну що, тепер хоч зʼясувалося, хто саме несе повну відповідальність за енергетичну систему України — Ставка Верховного Головнокомандувача на чолі з ним самим. Я каже один маститий енергетик — настала "звєнящая ясность"! Я ж сподіваюсь — ні для кого немає вже давно таємниці де в нас "центр прийняття рішень" та де вирішуються абсолютно всі кадрові рішення?" — відзначив нардеп.

За його словами, погано це чи добре — покаже час і "табло".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Ставці Верховного головнокомандувача минулого тижня прийняли рішення звільнити Володимира Кудрицького з посади голови "Укренерго". Тоді говорили, що нібито від нього вимагали написати заяву на звільнення за власним бажанням, втім він відмовився.

Втім, згодом голова енергетичного комітету Андрій Герус спростував інформацію про те, що на Ставці прийняли рішення звільнити Кудрицького. За інформацією нардепа, нібито голови "Укренерго" на її засіданні не було, тому президент Зеленський не міг вимагати від нього писати заяву на звільнення.

Як повідомляли "Коментарі", 2 вересня Кудрицього таки звільнили. План звільнення описала нардеп Інна Совсун, вона опублікувала спільний лист від ЄС, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародної фінансової корпорації (IFC) та бізнес-омбудсмена, в якому прямо вказується на негативні наслідки такого рішення. Автори листа наголошують, що подібні дії не тільки порушують принципи корпоративного управління, але й ставлять під загрозу мільярдні кредити, надані "УкрЕнерго" міжнародними фінансовими установами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини