Головна Новини Політика України 2024 У ВР сказали, чому Ірак та Йорданія могли відкликати підписи із фінального комюніке
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР сказали, чому Ірак та Йорданія могли відкликати підписи із фінального комюніке

Ірак та Йорданія відкликали свої підпис з-під комюніке Саміту миру, а це може означати, що РФ їх, наприклад, почала шантажувати, відзначив в коментарі Liga.net нардеп Олександр Мережко

17 червня 2024, 13:57
Поділіться публікацією:

Країни, які відкликали свій підпис під комюніке Саміту миру, лише погіршили свій імідж і проявили слабкість. Існує ймовірність, що вони піддалися на шантаж з боку РФ, відзначив голова комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики Олександр Мережко.

У ВР сказали, чому Ірак та Йорданія могли відкликати підписи із фінального комюніке

Олександр Мережко

Мережко впевнений, що таке рішення може негативно вплинути лише на імідж тієї країни, яка "поводиться непослідовно і ненадійно, відкликаючи свій підпис". Він зазначив, що такі дії викликають підозри у слабкості та піддаванні на шантаж або підкуп з боку Росії.

За його словами, з такими країнами навряд чи хтось захоче мати серйозні справи, оскільки у світовій політиці цінується послідовність і стабільність позиції.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 16 червня під час Саміту Ірак та Йорданія були серед країн-підписантів комюніке, проте наразі їхні підписи зникли з переліку на сайті МЗС Швейцарії. Офіс президента України перевіряє інформацію щодо відкликань підписів.

Разом з тим, Олександр Бевз, радник голови ОП, повідомив, що Офіс президента терміново перевіряє інформацію про відкликання підписів Іраком та Йорданією. За його словами, 17 червня Київ має зв'язатися зі Швейцарією для уточнення списку підписантів документа. Він зазначив, що був присутній під час оголошення результатів і ці країни були вказані на фінальному табло в залі пленарної сесії, тому наразі рано робити висновки про те, які країни від'єдналися або приєдналися.

Бевз підкреслив, що комюніке залишається відкритим для приєднання нових країн, і Україна розраховує, що кількість його учасників лише зростатиме. Він також повідомив, що деякі країни одразу заявили Україні та Швейцарії, що не готові приєднуватися до будь-якого документа, незалежно від його змісту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини