Головна Новини Політика України 2024 У ВР розповіли, чи розглядають членство України в НАТО частинами
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР розповіли, чи розглядають членство України в НАТО частинами

Україна хоче стати членом НАТО у кордонах 1991 року.

2 вересня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що український уряд не розглядає інших варіантів, крім членства України в НАТО у кордонах 1991 року.

У ВР розповіли, чи розглядають членство України в НАТО частинами

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина. Фото з відкритих джерел

Ольга Стефанішина в інтерв’ю "РБК-Україна" прокоментувала ідею щодо вступу України до НАТО по частинах. Спочатку до Альянсу мали б приєднатись ті території України, де не ведуться бойові дії і які залишаються під українським контролем, а потім можливо членство отримали б деокуповані українські території.

За словами Стефанішиної, Україна спочатку має отримати запрошення від НАТО стати членом Альянсу, однак віцепрем'єрка зазначила, які умови Україна не буде розглядати.  

"Ми не будемо ніколи ставити питання стосовно певних обмежень чи перерозподілу у питанні членства в НАТО. Є Україна в межах кордонів 1991 року, суверенна, незалежна країна, яка приєднується до НАТО", – сказала Стефанішина.

Стефанішина додала, що Україна буде вести переговори про вступ до НАТО з усіма його членами. За її словами, цей процес буде відритим та публічним.

Нагадаємо, що одним з перших про можливість часткового членства України в НАТО під час війни висловив колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен. За його словами, таким чином, Росія не могла б атакувати територію України, яка стала б під захистом НАТО, а українські сили зосередились би на самій ліній фронту.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за Кримом почав стежити новий радар НАТО.

Також "Коментарі" писали про Естонію, яка закликала Захід змінити ставлення до України



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини