Головна Новини Політика України 2024 У ВР пропонують шукати найманців: ухилянти мають оплатити їх роботу
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР пропонують шукати найманців: ухилянти мають оплатити їх роботу

Україна повинна активно займатися рекрутингом за кордоном, вважає нардеп Олександр Юрченко

27 червня 2024, 11:56 comments1254
Поділіться публікацією:

Україна сьогодні протистоїть так званій другій армії світу. Країні, яка за територією і за чисельністю населення в рази більша, у якій, завдяки режиму диктатора Володимира Путіна, можуть легко мобілізувати декілька мільйонів осіб, відзначив нардеп Олександр Юрченко. При цьому, за його словами, РФ закидає трупами своїх солдатів українську землю, і при цьому займається рекрутингом в інших країнах.

У ВР пропонують шукати найманців: ухилянти мають оплатити їх роботу

Олександр Юрченко

Політик нагадав, що нещодавно з'явилася інформація, що з боку росіян на Харківському напрямку воюють представники африканських народів.

"Звісно, українське суспільство з цього поглузувало і все... Однак слід розуміти, що Путін береже свій мобілізаційний резерв і шукає солдатів скрізь — за кордоном, у колоніях і СІЗО. Московія сьогодні втрачає величезну кількість особового складу, але, на жаль, вони до цього готові", — підкреслив нардеп.

В Україні ж, каже Юрченко, з початку війни виїхало за кордон близько 1 млн чоловіків, які повинні були б захищати Батьківщину.

"Мінімум 30% з них підлягають мобілізації та втекли з країни не зовсім законно. На жаль, наймотивованіші й професійні вже або на щиті, або списані за станом здоров'я", — додав політик.

За його словами, нові закони про мобілізацію, включно із засудженими, трохи посприяли наповненню війська і створенню мінімальних резервів, але тривалий час на це не було політичної волі.

"Перебуваючи в стані війни, ми весь час граємось у демократію. Слово "ухилянт" стає все популярнішим, а москальське ІПСО нав'язує повне сприйняття цього значення в суспільстві. У країні повинна бути демократія, але мілітарна, і рішення, що стосуються національної безпеки й оборони, повинні прийматися дуже оперативно", — заявив нардеп.

При цьому він заявив, що не розуміє, чому Україна ще не займається рекрутингом за кордоном. За його словами, це можна робити в різних країнах по-різному: десь на державному рівні, десь через приватні компанії. Нардеп додав, що на боці України воюють кілька іноземних легіонів, але це – крапля в морі, тому питання потребує системного підходу.

"Є безліч країн, економічний рівень яких значно нижчий за наш. Я певен, що у всьому світі знайдуться люди, вмотивовані і які хочуть заробити. А військові професіонали точно є всюди. Оплачувати роботу легіонерів можуть і повинні ухилянти, які ховаються і бояться вийти з дому. Також абсолютно неприпустимим є перебування чоловіків призовного віку за кордоном. Саме вони в першу чергу повинні забезпечувати наповнення бюджету для тих, хто воює, і, як варіант, тих, хто буде залучений із-за кордону. Тоді має право на життя ідея пана Гетманцева щодо економічного бронювання", — заявив нардеп.

На його думку, тему рекрутингу треба розвивати. Юрченко вважає, що необхідно створювати законодавчу базу і запускати приватні компанії, які б на якісному, новому рівні цим займалися причому як в Україні, так і за кордоном.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Міноборонивідзначили позитивну динаміку у питанні мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини