Головна Новини Політика України 2024 У ВР придумали, як ЄС може використати російські активи і не боятися реакції Кремля
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР придумали, як ЄС може використати російські активи і не боятися реакції Кремля

ЄС може вкласти російські активи в придбання військових облігацій, які формально будуть належати РФ, а ось гроші підуть на військовий комплекс, відзначив в ефірі 24 каналу нардеп Олег Дунда

8 травня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Нещодавно німецький канцлер Олаф Шольц вийшов із пропозицією вкласти 90% доходів від заморожених активів РФ в озброєння для України. Проте, відзначив нардеп Олег Дунда, ця пропозиція, насправді, ні про що.

У ВР придумали, як ЄС може використати російські активи і не боятися реакції Кремля

Олег Дунда

Як пояснив народний депутат, доходи від заморожених активів країни-терориста складають 4 млрд доларів на рік. За його словами, це – мізер, якщо взяти до уваги реальні потреби України.

Окрім того, Дунда відзначив, що військово-промисловий комплекс в країнах ЄС знаходиться в неналежному стані і потребує серйозних інвестицій в його відбудову. Як каже народний депутат, мова йде про сотні мільйонів доларів інвестицій.

За словами нардепа, правда в тому, що ЄС не має змоги задовольнити всі потреби України, не може, наприклад, виробити достатню кількість снарядів. Саме тому, Чехія і шукає їх по всьому світу, щоб передати ЗСУ.

Тобто, підкреслює Дунда, схема, яку пропонує Шольц, не зможе вирішити нічого. Саме тому, вважає політик, треба конфіскувати російські активи в ЄС, які становлять 300 млрд доларів. Проте в Німеччині та Франції скептично ставляться до цієї ідеї, оскільки там бояться, що РФ зробить крок у відповідь.

Втім, каже нардеп, є шлях, який може стати ідеальним рішенням проблеми, і Україна його зараз намагається донести до партнерів. Зокрема, можна за рішенням Єврокомісії вкласти російські заморожені активи у військові облігації ЄС. При цьому, каже Дунда, право власності на них буде російське. Проте, підкреслює нардеп, гроші, які будуть отримані від них, можна скерувати на фінансування ВПК України та Євросоюзу. За його словами, після того, як РФ програє, Україна буде вимагати списання цих облігацій.

Дунда каже, що це ідеальний шлях, особливо для Франції та Німеччини, особливо в контексті виборів. Адже будівництво заводів, створення додаткових робочих місць працюватиме на економіку та добробут цих країн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про пропозицію Олафа Шольца допомогти Україні за рахунок прибутку від російських активів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини