Головна Новини Політика України 2024 У ВР Орбана порівняли із васалом: в чому його головний прорахунок
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР Орбана порівняли із васалом: в чому його головний прорахунок

Поведінка Орбана нагадує поведінку васала, який помчав до сюзерена за новими вказівками, вважає нардеп Ірина Фріз

5 липня 2024, 14:04
Поділіться публікацією:

У ВР Орбана порівняли із васалом: в чому його головний прорахунок

Віктор Орбан

Візит голови уряду Угорщини Віктора Орбана в Москву після відвідування України виглядає як поведінка васала, який їде доповідати та отримувати нові завдання від сюзерена, заявила нардеп Ірина Фріз. За її словами, незважаючи на зміст цього візиту, що вкладає в нього сам Орбан, вважаючи це демонстрацією незалежності від Брюсселю, насправді він лише підкреслює його залежність від Кремля.

Фріз вважає, що своїм візитом до Москви угорський прем’єр лише підкреслює свою зневагу політиці Європейського Союзу та Заходу, що на відміну від Угорщини не підтримує тезу імператора Веспасіана "гроші не смердять".

"Будапешт перетворився на найслабшу ланку Євросоюзу. Його політико-економічне значення не настільки велике, щоб розігрувати "золоту карту" в ЄС. Ризики загравання Орбана з Кремлем занадто великі для ЄС, щоб продовжувати фінансувати ренегата, що повторює історію 1940-х років, обравши не той бік у конфлікті ідеологій та амбіцій", — заявила Фріз.

При цьому нардеп підкреслила, що попри те, що уряд Угорщини змінює свою позицію за доступ до грошей ЄС, Орбан не взмозі відмовитися від грошей Москви, що надходять у вигляді енергетичних проектів "Газпрому та "Росатому", доводячи, що корупція в ЄС іноді толерується.

"Але я маю сумнів, що Будапешт у досягненні своїх імперських цілей в Україні зробив правильну ставку на Москву. Кремль не буде ділитися з васалом, а пам’ять про 1956 рік не дасть йому ставитися до Угорщини як до самостійного гравця", — заявила Фріз.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після візиту в Україну Орбан зібрався відвідати диктатора Володимира Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

5 липня 2024, 13:49

Потужне шельмування незгодних як на прикладі Фіцо. Про історію можна згадати як продажна бандерівщина обслуговувала Гітлера і знущалась над полоненими в концтаборах. Та й сучасна історія де вже 10 років концтабору безправ'я і здирництва, з яких 3 роки повномасштабного концтабору і узурпація влади.


Новини