Головна Новини Політика України 2024 У ВР назвали ключову норму законопроєкту про мобілізацію. Допоможе планувати дії на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВР назвали ключову норму законопроєкту про мобілізацію. Допоможе планувати дії на фронті

Ключовою нормою законопроєкту про мобілізацію є обов’язок оновити свої персональні данні протягом 60 днів, повідомив у коментарі для 24 каналу член комітету ВР з питань оборони Федір Веніславський

12 квітня 2024, 15:05
Поділіться публікацією:

Верховна Рада 11 квітня в цілому прийняла законопроєкт про мобілізацію в Україні. Згідно з новим законом, всі чоловіки віком від 18 до 60 років повинні оновити свої персональні дані щодо військового обов'язку протягом 60 днів.

У ВР назвали ключову норму законопроєкту про мобілізацію. Допоможе планувати дії на фронті

Федір Веніславський

Як зазначив Федір Веніславський, всі чоловіки цього віку є військовозобов'язаними, якщо вони не визнані непридатними до військової служби. Навіть ті, хто визнаний непридатним до служби, зобов'язані мати військово-обліковий документ.

При цьому політик підкреслив, що вимога оновлення даних стосується всіх без виключення, включаючи народних депутатів та керівників органів державної влади усіх рівнів. Це робиться для того, щоб держава мала чітку інформацію про кількість військовозобов'язаних та їхні можливості, підкреслив нардеп.

За його словами, актуалізація персональних даних також передбачає надання підстав для відстрочки. Особи, які мають підстави для відстрочки, повинні актуалізувати свою інформацію. Вона може стосуватися, наприклад, зміну професії чи сімейного стану та здоров’я. Також можна вказати побажання щодо місця служби.  

Головна мета законопроєкту, підкреслив Веніславський, навести лад у військово-облікових даних кожного військовозобов'язаного, щоб держава могла чітко визначити свої можливості, на кого можна розраховувати, в разі необхідності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати ухвалили законопроєкт про мобілізацію. В ньому вони прибрали норму про демобілізацію військових після 36 місяців службі на нулі. При цьому навіть самі військові розуміють, що провести зараз демобілізацію неможна, оскільки немає підготованих резервів, які могли би замінити тих військових, що зараз воюють.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

12 квітня 2024, 19:02

А федя пениславский когда сам воевать побежит? А то так топит за могилизацию , аж из штанов выпрыгивает. мог бы и сам пример показать.


Новини