Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді відверто розповіли про проблеми, які зараз є в армії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді відверто розповіли про проблеми, які зараз є в армії

В армії насправді є дуже багато проблеми і це не тільки недоукоплектованість, говорить нардеп Ірина Геращенко

4 липня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

В Україні політики, які наближені до Банкової, нібито системно займаються цькуванням вищого військового керівництва, повідомила нардеп Ірина Геращенко. При цьому вона натякнула на те, що мова йде про нардепа Мар’яну Безуглу.

У Верховній Раді відверто розповіли про проблеми, які зараз є в армії

Ірина Геращенко

"Очевидно, що це не самодіяльність навіженої депутатки. Інакше її б давно вигнали з комітету нацбезпеки. Але вона і досі залишається заступницею керівника, позиціонуючи свою позицію не як фракційну, а профільну, використовуючи статус для інспекції підрозділів і втручання у військові справи", — відзначила політик.

При цьому Геращенко визнає, що у ЗСУ є проблеми. За її словами, всі чекають від армії більшої злагодженості, координації між підрозділами, поваги до солдата, максимального захисту життя воїна, продуманості операцій і наказів, меншої бюрократії. Й ці речі точно потрібно обговорювати в рамках комітету і парламенту, сприяючи модернізації ЗСУ, наближенню до стандартів НАТО.

"Але найбільші проблеми в ЗСУ все ж інші — недоукомплектованість підрозділів, недофінасованість тилового забезпечення, відсутність снарядів і дронів, зброї і техніки, розгалуженої системи захисних споруд. Ось чим би в першу чергу мала б зайнятися влада, це пряма відповідальність уряду", — заявила Геращенко.

За її словами, критикеса військового керівництва весь час забуває, що всі критиковані нею рішення приймаються на ставці, й головним там є Верховний Головнокомандуючий.

"Яка мета знищення репутації вищого військового керівництва? Торпеду запускають для пошуку винних, аби перекласти відповідальність. Але ця системна дискредитація військових матиме важкі довгострокові наслідки. По-перше, це бʼє по репутації ЗСУ, не сприяє добровільній мобілізації, бо замість героїзувати армію, її системно обнулюють. По-друге, це знецінює подвиг військових і їх жертовність. Вище військове керівництво, на відміну від депутатів, вже 11-ий рік на війні. Й вони не заслужили такого ставлення", — заявила Геращенко.

При цьому вона додала, що не зрозуміло, як західні партнери будуть давати Україні зброю, якщо за слів деяких політиків, військові її недостойні. Геращенко вважає, що зараз із Безуглої "ліплять" нового Арестовича.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові обурилися тим, що пікапи отримують не військові, а поліцейські в тилу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини