Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді розповіли, як Путін відреагує, якщо Україну візьмуть в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді розповіли, як Путін відреагує, якщо Україну візьмуть в НАТО

Росія і кремлівський диктатор Володимир Путін змиряться, якщо Україну візьмуть в НАТО, вважає голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе

13 червня 2024, 19:51
Поділіться публікацією:

Як відзначила голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, під час засідання Комітету та робочих зустрічей в Берліні обговорювали потреби України, ситуацію на фронті та гарантії безпеки для довготривалого миру в Україні. Вона наголосила, що членство України в НАТО є найефективнішою гарантією безпеки для України та запорукою тривалого миру на континенті.

У Верховній Раді розповіли, як Путін відреагує, якщо Україну візьмуть в НАТО

Україна НАТО

"Мене питали, як Путін і Росія відреагували б на це. Я переконана, що так само, як росія проковтнула членство Швеції і Фінляндії — так само їй би довелося проковтнути і членство України. Бачачи абсолютну єдність, чіткість, силу, зосередженість партнерів по НАТО вона би змушена була прийняти це",
— сказала нардеп.

Вона додала, що якщо Альянс продовжуватиме демонструвати сумніви, Росія буде використовувати це для поглиблення розбіжностей між членами НАТО.

Під час спілкування з німецькими колегами обговорили також нагальні потреби України, зокрема в енергетиці. Українська делегація наголосила на критичній важливості посилення захисту енергетичних об’єктів та відновлення потужностей теплової та гідроенергетики в найближчі місяці. Також було обговорено необхідність децентралізації енергетичних потужностей та збільшення можливостей імпорту електроенергії з Європейського Союзу.

Як відзначила Климпуш-Цинцадзе, Росія хоче тероризувати Україну та виснажити її. За її словами, Україна не може конкурувати з РФ за кількістю населення, тому повинна технологічно, спільним тиском, найкращими розробками та найпотужнішою зброєю дати їй відсіч.

Вона також зазначила, що більшість німецького суспільства та політиків підтримують продовження і посилення допомоги Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на яких умовах Байден погодиться на членство України в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини