Головна Новини Політика України 2024 У Верховній Раді розповіли, як правками захистили ухилянтів та їх права
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді розповіли, як правками захистили ухилянтів та їх права

У Верховній Раді розглянули всі правки, які були внесені в законопроєкт про мобілізацію, про це в коментарі РБК-Україна повідомив нардеп Федір Венсілавський. Він розповів, як нардепи доопрацювали законопроєкт

29 березня 2024, 18:24
Поділіться публікацією:

Народний депутат Федір Венславський розповів, що 29 березня оборонний комітет завершив розгляд всіх правок, які були подані в законопроєкт про мобілізацію після першого читання. За його словами, таких правок було понад 4200.

У Верховній Раді розповіли, як правками захистили ухилянтів та їх права

Федір Веніславський

При цьому він додав, що законопроєкт ще на розгляд Верховної Ради не виносять, оскільки робота над ним не завершена. За його словами, необхідно ще врегулювати деякі питання, а також провести голосування, яким законопроєкт відправляється на розгляд народних депутатів.

Веніславський розповів, що оборонний комітет ще повинен доопрацювати питання, які пов’язані, зокрема, з наданням відстрочки від мобілізації, наприклад, для тих осіб, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю. Крім того, додав народний депутат, оборонний комітет вирішив залишити на кінець питання стимулювання до призову на військову службу і обмеження, які повинні бути запроваджені за неявку до ТЦК.

За його словами, у початковій версії урядового законопроєкту йшлося про те, що ухилянтам обмежать виїзд за кордон, будуть блокувати банківські рахунки та карти. Також пропонувалося обмежити ухилянтів у праві користуватися транспортними засобами.

Як відзначив народний депутат, у процесі роботи оборонного комітету вдалося відхилити практично всі ці обмеження.

"Тому до цього питання ми маємо повернутись додатково, щоби певні обмеження все-таки зберегти і повністю не поламати концепцію законопроєкту"
, — каже Веніславський.

Він припустив, що ймовірно, в комітеті повернуться до обговорення все ж обмежити ухилянтів у праві керувати транспортними засобами, якщо вони не прийдуть в ТЦК.

Окрім того, Веніславський повідомив, що оборонний комітет підтримав обмеження, що чоловік, який перебуває за кордоном, буде змушена надати військово-обліковий документ, якщо йому необхідно буде оформити новий закордонний паспорт. Проте, додав депутат, комітет відмовився прив'язувати до військово-облікового документа надання консульських послуг.

Як повідомляв портал "Коментарі", народні депутати зможуть приступити до розгляду законопроєкту у другому читанні десь у середині квітня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини